Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagal kokius požymius galima įtarti vėžį?

Organizmas kasdien mums siunčia vienokius ar kitokius signalus, į kuriuos dažnai numojame ranka. Negalavimus pateisiname nuovargiu, dideliu darbo krūviu, stresu ir įtampa, o gal netgi baime – juk bet kokia liga, tai ne dovana...
Pagal kokius požymius galima įtarti vėžį?
Pagal kokius požymius galima įtarti vėžį? / Fotolia nuotr.

Šio amžiaus rykštė vėžys grasina bet kokio amžiaus ir lyties žmonėms, tad labai svarbu atsakingai sekti savo sveikatą. Niekas kitas už jus to nepadarys. Specialistų teigimu, pastebėtą pirmos ar antros stadijos vėžį galima sėkmingai išgydyti. Taigi, į kokius požymius verta atkreipti dėmesį?

 

Žinoma, jokiu būdu nereiškia, kad, aptikus kurį nors požymį iš toliau pateiktų punktų, jums būtinai yra vėžys. Tačiau suklusti ir atidžiau įsiklausyti į savo kūno signalus tokiu atveju derėtų, o įtarus kažką neaiškaus, pasikonsultuoti su šeimos gydytoju. Tai jokia paranoja. Turint galvoje šių dienų vėžinių susirgimų mastą, atsarga gėdos tikrai nedaro. Taigi...

 

♦ Nemalonūs pojūčiai. Neretai vystantis vėžiui, iš pradžių juntami ne skausmai, bet nemalonus diskomfortas toje kūno vietoje, kurioje vėžys ruošiasi išsikeroti.

 

♦ Ilgą laiką sulieknėti sekdavosi sunkiai, o štai dabar staiga svoris pradėjo kristi be jokios priežasties. Derėtų į tai nenumoti ranka. Piktybiniai augliai skatina organizmą išskirti tam tikras medžiagas, dėl ko sutrinka medžiagų apykaita. Taip pat galite netekti apetito, sutrikti virškinimas. Tiesa, svoris gali kristi ir dėl kitų negalavimų, nebūtinai vėžio (pvz., sutrikus skydliaukės veiklai ir pan). Bet kuriuo atveju pravartu pasikonsultuoti su medikais.

 

♦ Ilgai negyjančios žaizdos, neįprastas pasikartojantis kraujavimas taip pat liudija, kad sveikata reikia pasirūpinti kruopščiau.

 

♦ Dažni galvos skausmai, silpnumas, bendras viso organizmo nuovargis, gausus prakaitavimas, svaigstanti galva, chroniški kaulų skausmai gali būti ir streso pasekmė, tačiau jeigu taip tęsiasi nuolat, verta apsilankyti pas terapeutą ir atlikti būtiniausius tyrimus.

 

Jeigu nesaikingai deginatės saulėje, atminkite, kad taip pat atsiduriate padidėjusios rizikos grupėje, ypač jeigu turite daug apgamų. Stebėkite jų formą ir spalvą, pojūčius – galbūt apgamai tapo skausmingi, patino, pakito jų forma, spalva, dydis? Bet kokius pokyčius būtina aptarti su odos gydytoju.

 

♦ Nuolatos kamuoja kosulys, užkimimas, infekcinės ligos? Dar viena priežastis pabendrauti su specialistais. Apskritai, jeigu burnoje, ant dantenų, lūpų, liežuvio dažnai atsiranda opelių, darosi sunku ryti, šios problemos nereikėtų ignoruoti.

 

♦ Šiek tiek pakilusi kūno temperatūra: imuninė sistema reaguoja į piktybinius darinius. Jeigu toks negalavimas tęsiasi jau kurį laiką, verta išsitirti.

 

♦ Odos ir plaukų būklės suprastėjimas: slinkimas, plikimas, bėrimas, veido odos papilkėjimas ir pan. Dėl vidinių organizmo procesų kinta ir mūsų išorė, todėl atrodome pavargę ir išsekę.

 

Linkime išlikti budriems ir saugoti savo sveikatą. Gaila, bet tai, kad ji didžiausias mūsų turtas, daugelis mūsų suprantame tik praradę ją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius