Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamokanti istorija: kūdikį namų priemonėmis gydę tėvai iškvietė greitąją tik jam nustojus kvėpuoti

Kanadiečių pora neapsaugojo savo sūnaus, susirgusio meningitu, nuo mirties. Tėvai patys kalti – bandė jį gydyti namų priemonėmis užuot kreipęsi į medikus.
Naujagimis
Naujagimis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašo independent.co.uk, 32-ejų Davidas Stephanas ir jo trejais metais vyresnė žmona Collet Stephan teisme išgirdo kaltinimus „nepadarę, kas būtina, kad jų vaikas gyventų“.

Ezekielis buvo 19 mėnesių kūdikis, kai 2012-aisiais jo gyvybė užgeso.

Kanados pareigūnai teigia, kad vaikas sirgo dvi savaites. Kūdikio tėvai kaltinami aplaidžiai pažvelgę į sūnaus negalavimus – jie bandė pagelbėti berniukui namų priemonėmis. Tik tuomet, kai Ezekielis nustojo kvėpuoti, tėvai iškvietė medikus, – konstatuota teisme.

Teisme taip pat teigta, kad C.Stephan pastebėjo Ezekielį kankinančius simptomus ir davė jam „kiek įmanoma natūralių produktų“.

Namų priemonės, kuriomis buvo gydomas berniukas, buvo vanduo su klevų sirupu, šaldytos uogos ir sultys, kokteilis, suplaktas iš obuolių sidro acto, krienų šaknies, aštrių pipirų, svogūno, česnako bei imbiero šaknies.

Davidas Stephanas „Facebook“ parašė, kad „tai buvo visiškas nesusipratimas“, tačiau detaliau nieko nekomentavo. Teismas taip pat išgirdo, kad būta požymių, jog kūdikiui yra meningitas. Kartą apie tai perspėjo akušerė Terry Meynder, kuri aplankė Ezekielį ir patarė tėvams jį parodyti medikams. Kitą kartą pora apsilankė pas alternatyvios medicinos gydytoją, kuris neištyrė kūdikio, tačiau paskyrė jam gydymą nuo meningito.

Pora teisme tvirtino, kad alternatyvios medicinos jie ėmėsi todėl, kad turėjo prastos patirties su Kanados sveikatos sistema. Be to, jiedu turi „natūralių“ preparatų verslą. Pora parduoda produktą pavadinimu „EMPowerplus“. Pastarasis, kaip teigiama jų tinklalapyje, esą „moksliškai patvirtintas“ ir gydo bipolinį sutrikimą, autizmą, taip pat kitus sutrikimus.

Teisme taip pat teigta, kad pora naudojo šį preparatą gydyti savo kūdikį, tačiau jo motinos šeima šį faktą socialiniuose tinkluose neigė. Dėl minėto preparato pardavinėjimo praeityje buvo kilusių problemų. 2004-aisiais Kanados sveikatos ministerija stengėsi sustabdyti jo platinimą, gydant depresiją ir bipolinį sutrikimą. Vis dėlto jį tiekianti kompanija tuomet laimėjo bylą. ​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius