Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paralyžiuotas, bet sąmoningas švedas girdėjo medikus „dalijant“ jo organus transplantacijai

43 m. švedui teko išgyventi tikrą košmarą, kai po insulto gulėdamas lovoje visiškai paralyžiuotas, bet absoliučiai sąmoningas jis buvo priverstas klausytis medikų šnekų apie tai, kad tikrai neišgyvens. Medikai prie paciento jo merginos ir giminaičų klausė, ar šie sutiktų jo inkstus ir kepenis paaukoti transplantacijai. Pasveikęs vyras dėl to parašė oficialų skundą Gotenburgo ligoninei, rašo telegraph.co.uk.
Pacientas
Pacientas / Photos.com

„Aš girdėjau, kaip jie mano merginai ir kitiems artimiesiems sako, kad man neliko jokių vilčių išgyventi. Aš viską girdėjau ir mačiau, bet nieko negalėjau padaryti, pajudėti nesugebėjau“, – žurnalistams sakė 43 m. Jimis Fritze.

Prekybos centre vadybininku dirbęs vyras nelaimės dieną vakarieniavo Gotenburgo saloje. Tuomet jį ištiko insultas. Dėl prasto oro saloje negalėjo leistis sraigtasparniai, todėl prireikė pusantros valandos, kol vyras buvo laivu nuplukdytas į ligoninę. Per tą laiką jį ištiko paralyžius.

„Jie pasižiūrėjo į mano smegenų rentgeno nuotrauką ir pareiškė mano draugei, kad aš mirsiu. Ji verkė, bet aš negalėjau nieko padaryti“, – prisiminė jis.

Tuomet vyras prarado sąmonę, o po kelių valandų ją atgavęs išgirdo medikus „dalijant“ jo organus donorams.

„Jie kalbėjosi apie mano kepenų ir inkstų tyrimus, kad šie galėtų būti panaudoti transplantacijai“, – pasakojo J.Fritze.

Bijojo išvysti kremavimą

Pacientas buvo visiškai sąmoningas, tačiau dėl patirto paralyžiaus niekaip nesugebėjo duoti ženklo, kad jis viską girdi, mato ir supranta.

Buvau išsigandęs, kad mirsiu. Dar labiau bijojau, kad jie nutars mane kremuoti ir aš matysiu, kaip degu, – prisiminė vyras.

„Buvau išsigandęs, kad mirsiu. Dar labiau bijojau, kad jie nutars mane kremuoti ir aš matysiu, kaip degu“, – prisiminė jis.

Paskui į ligoninę atvyko švedo šeima. Su jais prie paciento lovos gydytojai vėl aptarė tai, kad vyro smegenys mirusios ir kad jie turėtų susitaikyti su netektimi bei ryžtis donorystei.

Neatmetama, kad vyrui organai būtų buvę pašalinti, jei po trijų dienų nuo nelaimės po atostogų nebūtų grįžusi labiau patyrusi medikė ir iš naujo peržiūrėjusi jo ligos istorijos ir pakeitusi diagnozę. Po kelių dienų vyras jau galėjo bendrauti linksėdamas galva.

Po dvejų reabilitacijos metų dabar J.Fritze tebėra prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio, tačiau jau gali laisvai kalbėti ir šiek tiek judėti.

Ligoninė atlikti tyrimą ir į vyro skundą reaguoti pažadėjo per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius