-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paramos iš tautiečių laukianti mažametės mama: „Lietuvos gydytojai negali padėti...“

Kauno rajone, Garliavoje, gyvenančios Jūratės Brazienės dukrytei – vos metukai ir 8 mėn. Mergytei nustatyta įgimta sunkaus laipsnio displazija. Moteris nebepasitiki nei Vilniaus, nei Kauno gydytojais, tad kreipėsi į Anglijos specialistus. Sausio viduryje Auksei Londone numatyta sudėtinga klubo operacija, tačiau pinigėlių jai – neužtenka. Vilties kupinu balsu moteris kreipėsi į tautiečius.
Auksei nustatyta įgimta sunkaus laipsnio displazija: laukia operacija
Auksei nustatyta įgimta sunkaus laipsnio displazija: laukia operacija / Jūratės Brazienės nuotr.

„Prašau padėti. Mūsų dukrelei Auksei reikalinga sudėtinga klubo operacija. Mergaitė gimė su įgimta abipuse klubų displazija – klubų išnirimu. Nuo pat gimimo ją gydė garsūs Kauno klinikų ir Vilniaus Santariškių ligoninės ortopedai, visi ramino, kad čia nieko baisaus, kad tuoj, tuoj mergaitė pasveiks. Visą savo gyvenimą dukrelė praleido įtvaruose, metus laiko prabuvo sugipsuotomis kojytėmis, turėjo 3 narkozes, negalėjo vaikščioti, dėl ko sulėtėjo kalbos raida. Ir viskas veltui.

Dabar reikalinga operacija, kurios metu bus skeliamas ir trumpinamas šlaunikaulis bei skeliamas dubens kaulas. Iki šiol žadėję visišką pasveikimą, dabar Lietuvos daktarai jau teigia, kad mergaitė liks šluba ir su viena trumpesne koja. Dukrytės negalia – gana retas atvejis, tačiau Lietuvos medikai atsisakė siųsti gydytis į užsienį, nors tokia galimybė ir būtų, už gydymą sumokėtų Sveikatos apsaugos ministerija.

Konsultavomės su Londono displazijos instituto specialistais. Profesorius įžvelgė blogesnę padėtį, nei iki tol matė lietuviai. Reikia operuoti, bet ne vieną, o abu klubus. Lietuvos gydytojai, priešingai, teigė, kad viena koja yra visiškai sveika. Tad aišku, kad jiems gydant tokį sutrikimą, trūksta patirties, nes realios situacijos niekada nesuvokė. Galbūt aš klystu, bet bijau toliau gydymą patikėti jiems. Pirma reikia operuoti vieną koją, o po keleto metų ir kitą. Norime, kad bent pirmą operaciją atliktų Londono displazijos institute.

Tačiau, nepaisant to, kad mano vyras dirba Jungtinėje Karalystėje jau kurį laiką ir moka mokesčius, tik atvykusiai dukrelei operacija kainuos didžiulius pinigus. Mes tokių pinigų neturime. Vien preliminari operacijos kaina yra 16 600 svaro sterlingų. Yra didelė komplikacijų tikimybė, o kilus joms, reanimacijos kaina parai atsieis 5 500 svaro sterlingų, plius 1 130 svaro sterlingų už lovą mamai. Tad pirminė suma gali išaugti ir keletą kartų.

Operacija numatyta sausio viduryje. Prašau jūsų, jeigu kas galite, prisidėkite prie mūsų dukrelės gydymo. Net ir mažiausia auka mums būtų didelė pagalba“, – toks pagalbos prašymas atskriejo į 15min redakciją.

Nevilties apimta J.Brazienė paprašė pagalbos ir „Facebook“ socialiniame tinkle, tačiau sulaukė ir itin piktų komentarų.

„Žmonės ėmė aukoti, tačiau prašydama pagalbos nė nepagalvojau, kad bus tiek pikto linkinčių žmonių. Buvo sekamas kiekvienas mano žodis ir piešiamas iškreiptas mano portretas. Norisi, kad pikti žmonės manęs, esančios bėdoje, nebejuodintų, o jautrūs, galintys padėti – manimi neabejotų.

Turiu visus dokumentus apie dukrelės gydymą. Kai kuriuos pateikiu ir jums. Iš anksto dėkoju padėjusiems. Galbūt kas nors turi patarimų, kur, į kokias organizacijas galima kreiptis dėl pagalbos renkant paramą?“, – vylėsi Auksės mama.

Šiuo metu moteris su dukrele jau yra Londone – laukia klubo operacijos.

Šeimai aukoti galima:
Jūratė Brazienė
Sąsk. Nr. LT524010051001776209
SWIFT KODAS: AGBLLT2X
Adresas: Garliava, Kauno raj.

paypal.me/Jurate777

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius