-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pas agresyvią šeimą atvykę medikai buvo šokiruoti – lauke rado nuo šalčio pamėlusį kūdikį

Šeštadienio rytą Kauno rajono Greitosios medicinos pagalbos tarnyba feisbuke pasidalijo itin jautria istorija iš medikų darbo kasdienybės. Tik šįkart istorija nekasdieniška.
Medikai lauke rado sušalusį kūdikį
Medikai lauke rado sušalusį kūdikį / Kauno raj. GMP nuotr.

Pasitiko su peiliu

„Eilinė darbo diena... Temsta. Lauke šalta, apie -10. GMP medikai gauna kvietimą vykti pas asmenį, kuriam sužalota koja. Situacija galimai rimta, kvietimas skubus, su švyturėliais.

Atvykusius medikus kvietime „pasitiko“ visur didžiulė netvarka, asocialių namų vaizdas, o juose buvęs vyras, sužalota koja, ir moteris buvo nusiteikę agresyviai, jie turėjo peilį, grasino atvykusiems gelbėtojams. Abu asmenys akivaizdžiai neblaivūs, tęsėsi lyg ir šeimyninis konfliktas... Medikai jautėsi saugiau, nes į šį kvietimą pagal algoritmą dispečeris aktyvavo ir policijos pareigūnus. Pareigūnams teko panaudoti jėgą, siekiant sutramdyti neadekvačius, peiliu besišvaistančius asmenis“, – rašoma „Facebook“ paskyroje.

SAM nuotr. /GMP tarnybos automobilis
SAM nuotr. /GMP tarnybos automobilis

Vis tik medikai pastebėjo, kad namuose galėjo būti ir kūdikis.

„Pro GMP medikų akis neprasprūdo visur patalpoje matomi išmėtyti vaikiški rūbeliai, mišinukų likučiai... Pasiteiravus, ar namuose yra kūdikis, atsakymo nebuvo sulaukta. Teikiant pagalbą, tikslinantis aplinkybes per raciją su dispečeriu, medikams pavyko išsiaiškinti, kad kvietimo registravimo telefonu metu dispečeris lyg girdėjo kūdikio verksmą.

Tik profesionalų nuojautos dėka, medikai ir pareigūnai pradėjo ieškoti po visus namus kūdikio, kilnojo daiktus, patalynę, nežinodami, ko gali tikėtis. Namuose paieškos buvo bevaisės“, – nurodoma.

Kūdikį rado lauke

Laimei, kūdikį rasti pavyko, tačiau jis buvo stipriai sušalęs.

„Išėję į lauką, medikai pamatė, kaip link jų jau atskuba pareigūnai su netoliese rastu vyru, kuris glėbyje laikė kelių mėnesių tik su marškinėliais, nuo šalčio pamėlusį, dejuojantį kūdikį, pridengtą plonu pledu. Vyras buvo akivaizdžiai sutrikęs, o medikai čiupo kūdikį ir nuskubėjo į GMP automobilį. Iš paskos dar girdėjo neblaivių asmenų sapaliojimus, kad neturi teisės atimti vaiko, nors šis mažylis kažin ar būtų sulaukęs ryto...“, – tęsiama istorija.

Greitosios pagalbos automobilyje akimirksniu buvo įjungtas maksimalus šildymas, kūdikis buvo šildomas, suvyniotas į šiltą užklotą, laikomas glėbyje, iš parankinių medicininių skarelių suformuota kepuraitė.

„Juk kūdikiai per galvą netenka daugiausiai šilumos. Pamatavus kūdikio temperatūrą, tuo metu ji tesiekė 34 laipsnius. Šildomas medikų glėbyje kūdikis aprimo, pradėjo snausti. Vėl švyturėliai, greitis į skubiosios pagalbos skyrių. Iki ligoninės kūdikio temperatūrą pavyko pakelti iki 35,9 laipsnių, jis sėkmingai buvo perduotas į ligoninės medikų rankas...“

Gelbėdami pravirksta ir medikai

Galiausiai, atslūgus įtampai, medikų akyse sužvilgo ašaros, abu jie patys augina vaikus...

„Jautru, graudu ir lieka viltis, kad viskas bus gerai...

Informuoti atsakingų tarnybų atstovai tęsia savo darbą.

GMPT medikai dėkoja dispečeriui už pagalbą per raciją, policijos pareigūnams už užtikrintą saugumą kvietime, operatyviai atvykusiems vaikų teisių atstovams, kuriems teks iki galo išnarplioti šią komplikuotą situaciją... O įvertinus asmens kojos sužalojimus, jam pagalbos teikimas buvo kiek atidėtas... Deja, bet ten buvo kūdikiui artimiausi žmonės...

Nenuspėjamas, atsakingas, profesionalų komandinis darbas“, – rašoma „Facebook“ paskelbtame pasakojime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius