Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažangiausia donorystės srityje Ispanija pasiekė naują transplantacijų rekordą – per vieną dieną 45

Kaip informuoja Ispanijos Nacionalinė transplantacijų organizacija, 2014 m. vasario pabaigoje Ispanija pasiekė savotišką rekordą – per vieną dieną šalyje atliktos 45 transplantacijos: 26 inkstų, 10 kepenų, 5 širdies, 3 plaučių ir 1 kasos transplantacija.
Kaulų čiulpų transplantacija
Transplantacija. / Vaikų ligoninės nuotr.

Skirtinguose donorystės ir transplantacijos etapuose dalyvavo 22 ligoninės iš 11 autonominių regionų. Dirbo 5 transplantologų komandos, kurios iš donorinių ligoninių į transplantacijos centrus skraidė sraigtasparniais.

Ispanijos Sveikatos, socialinių paslaugų ir lygybės ministerija primena, kad piliečių solidarumas, ligoninių transplantacijų koordinatorių aktyvus darbas ir išvystytas Ispanijos transplantacijų tinklas, šią šalį iškelia į pasaulio lyderės vietą. Ir taip yra jau 22 metus iš eilės. 2013 m. Ispanijoje buvo 1655 donorai, atliktos 4279 transplantacijos. Nepaisant tokių skaičių, šalyje žmonės ir toliau skatinami dovanoti, nes tai kasmet išgelbėja tūkstančius gyvybių.

Ankstesnis rekordas priklausė taip pat Ispanijai – 2012 m. birželio 26 dieną per 24 valandas buvo atliktos 36 transplantacijos.

Ispanijoje gyvena virš 40 milijonų gyventojų.

Lietuvoje gyvena 2 971 905 gyventojai (2013 m. statistika). 2013 metais atliktos 157 organų ir audinių transplantacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius