-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perdegimas darbe – nauja žmonijos rykštė

Kai pasaulis juda pašėlusiu greičiu, esame priversti prie jo prisitaikyti ir judėti tokiu pat tempu. Nėra išimtis ir darbo aplinka, kurioje, atrodo, niekada nepasibaigia darbai – nespėjus atlikti vienos užduoties, jau krenta kita. Nuolatinis skubėjimas, bandymas įsisprausti į labai siaurus laiko rėmus, gali vesti prie išsekimo ir perdegimo.
Stresas darbe
Stresas darbe / 123RF nuotr.

„Perdegimo sindromas“ jau tapo įprasta sąvoka sveikatos specialistų žodyne. Ši būsena apibrėžiama, kaip kraštutinė profesinės nesėkmės išgyvenimo situacija. Perdegimo sindromą jaučiantis žmogus patiria ne tik emocinį išsekimą ir depersonalizaciją, bet ir didžiulį nepasitenkinimą savo darbo rezultatais. Šio sindromo pasekmės gali lemti ne tik problemas šeimoje, piktnaudžiavimą alkoholiu ir padidintą rūkymą, bet ir depresiją, o kartais net ir savižudybę.

Kaip galima apsisaugoti nuo perdegimo darbe ir išmokti išsigryninti ryšį tarp emocijų, jausmų ir logikos, rugsėjo 24-25 dienomis LOGIN renginyje „Curious minds“ pasakos psichiatras, psichoterapeutas, Lietuvos psichoterapijos draugijos prezidentas – dr. Eugenijus Laurinaitis.

E.Laurinaitis yra Vilniaus universiteto (VU) docentas, M.Romerio universiteto profesorius, psichoterapijos dėstytojas, lektorius. Savo patirties „bagaže“, psichiatras neša virš 40 mokslinių straipsnių ir yra kelių knygų autorius ir bendrautorius. Perdegimas darbe yra viena iš jo itin analizuojamų sričių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eugenijus Laurinaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eugenijus Laurinaitis

Konferencijoje dr. Eugenijus Laurinaitis skaitys pranešimą „Ar galima nusirašyti nuo Fenikso?“. Jis atsakys į šiandieniniam žmogui itin aktualius klausimus: kas nulemia savijautą, pasitenkinimą ar nepasitenkinimą darbe; koks yra ryšys tarp emocijų, jausmų ir logikos; kokios aplinkybės nulemia perdegimą; ką galime padaryti, kad neperdegtume darbe, ar kaip iš perdegimo gelbėtis.

Taip pat LOGIN renginiuose rugsėjo 24-25 d. galima bus išgristi ir kitus gerai žinomus Lietuvos pranešėjus: dr. Urtę Neniškytę, kuri pasakos apie smegenų ir kompiuterio sąsają, „Walk15“ programėlės įkūrėja Vlada Musvydaitė pristatys kaip judėjimas gali išgelbėti pasaulį nuo medžių išnykimo, o Dovydas Braukyla iš „Planas chuliganas“ pasidalins klientų aptarnavimo naujovėmis. LOGIN sukviečia net 150 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio, kalbančių aktualiausiomis technologijų, inovacijų ir progreso temomis. Dauguma užsienio pranešėjų, siekiant užtikrinti saugumą, dalyvaus nuotoliniu būdu.

Visą LOGIN pranešėjų sąrašą rasite https://login.lt/speakers/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius