-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspėja: vaistažolės negali atstoti vaistų

Puolant peršalimo ligoms žmonės ieško būdų, kaip gydytis. Vienas iš būdų – pasinaudoti liaudies medicina. Augaliniai preparatai gali būti pagalbinė priemonė, padedanti naikinti virusus ir bakterijas. Apie tai, kokios žolelės gali padėti sergant gripu ar peršalimo ligomis, laidoje „Laba diena, Lietuva“ pasakoja Šiaulių botanikos sodo atstovė Virginija Aleknienė.
Čiobrelis
Čiobrelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip teigia V.Aleknienė, populiariausi vaistiniai augalai Lietuvoje yra vaistinė medetka, pelkinė vingiorykštė, paprastoji kiaulpienė, juoduogis šeivamedis, paprastasis čiobrelis, rečiau renkami ir naudojami medžių pumpurai – plaukuotojo beržo, tuopų, pušų, arba mėlynių lapai, erškėčių vaisiai, pelkinės vingiorykštės žiedai.

Kaip sako specialistė, medžių pumpurai naudojami esant stipriam kosuliui. Įsisenėjusiam kosuliui gydyti taip pat tinkama raudonųjų dobilų žiedų arbata.

„Nuo peršalimo ligų senoliai gydydavosi tokiomis vaistažolėmis kaip paprastasis čiobrelis, prakaitavimui skatinti jie naudodavo liepų žiedynus, pelkinės vingiorykštės žiedus“, – pasakoja specialistė.

Šiaulių botanikos sodo atstovė pabrėžia, kad arbatžolės negali atstoti vaistų, jos tik palengvina ligos simptomus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius