-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmosios mintys sužinojus, kad sergu vėžiu. Sauliaus istorija

„Pasakoju savo istoriją, norėdamas paraginti tikrintis profilaktiškai, nedelsti. Jei nebūčiau ignoravęs pirmųjų ligos požymių, liga būtų nustatyta anksčiau ir gydymas būtų lengvesnis. Taigi mano liga – prostatos vėžys. Jos pirmieji požymiai – skausmas, padažnėjęs šlapinimasis – pradėjo reikštis nuo 45-erių metų. Kartais būdavo ir erekcijos sutrikimų, bes juos „nurašydavau“ nuovargiui.''
Susikrimtęs vyras
Susikrimtęs vyras / Vida Press nuotr.

„Tuomet gyvenau ne Lietuvoje, tikslas buvo – kuo daugiau uždirbti pinigų, todėl ir į minėtus negalavimus dėmesio nekreipiau. Ilgainiui prie jų netgi pripratau. Taip praėjo 5-eri metai. Švęsti 50-metį buvau suplanavęs Lietuvoje. Kartu nusprendžiau iš pagrindų pasitikrinti ir sveikatą. Pirmuoju ligos pranašu tapo padidėjęs PSA – siekė daugiau kaip 30 ng/ml. Vizitas pas urologą, biopsija ir žinia, kad įtariamas prostatos vėžys. Kiek man liko? – pirmoji mintis, kuri šovė į galvą. Nežinia dėl ateities, panika ir neigimas – tokios emocijos neaplenkė ir manęs.

Galiausiai buvo atlikta operacija, teko atlaikyti ir spindulinį gydymą. Su emocijomis susitvarkiau greitai, o gydymo nepageidaujamus reiškinius sušvelninti padėjo gydytojų patarimai, mano domėjimasis liga ir visais papildomais gydymo būdais, galinčiais padėti kuo greičiau atgauti jėgas“.

Informacijos daug – kaip atsirinkti patikimą?

„Šiais informacinių technologijų laikais rasti publikacijų apie onkologines ligas tikrai nėra sunku. Daug sunkiau nepasiklysti informacijos gausoje, atsirinkti tai, kas yra patikima. Vėžys – labai populiari tema: knygų, straipsnių, brošiūrų šia tema – daugybė. Galima rasti knygų, kurias parašė visai ne medikai, jokio medicininio išsilavinimo neturintys žmonės ir atsakomybes už tai iš jų niekas nereikalavo. Perskaičiau daug literatūros, dalyvavau įvairiuose sergantiesiems vėžiu skirtuose renginiuose, bet pasinaudojau tik tomis priemonėmis, kurioms neprieštaravo gydytojai. Sužinojau, kad pastarąjį deššimtmetį labai populiari tapo alternatyvioji medicina tarp vėžiu sergančių pacientų – tai mankšta, masažai, fitoterapija.“

Atradau fitoterapiją

„Paklausus apie fitoterapiją, gydytojas man paaiškino, kad stiprus imunitetas – didžiausias vėžio atsinaujinimo priešas. Kartu jis pabrėžė, jog svarbu žinoti ne tik kokie augalai tinka, bet ir kada jų vartoti. Sužinojau, kad sergantiesiems vėžiu ypač svarbūs yra alkaloidai, medžiagos, kurios pasižymi daugybe savybių: mažina vėžinių ląstelių dalijimąsi, slopina spazminius skausmus, turi raminantį poveikį. Gydytojas man paminėjo, kad Lietuvoje yra augalas – ugniažolė, kuri turi apie 20 alkaloidų, jie yra druskos pavidale. Taičua svarbu suvokti, kad vaistažolės – tik papildoma priemonė sergant šia sunkia liga. Pasidomėjęs dar daugiau sužinojau, kad kartu su Nacionalinio vėžio instituto Fitoterapijos laboratorija yra sukurtos tabletės su ugniažole. Gydytojas paminėjo, kad jos skirtos esant susilpnėjusiam ląsteliniam imunitetui po vėžio gydymo, vėžio profilaktikai ligos remisijos metu, siekiant pagerinti gyvenimo kokybę, esant skrandžio, žarnyno, kepenų, tulžies pūslės latakų spazmams, uždegimams.

Man kilo klausimas, kodėl reikėtų vartoti tokių preparatų, o ne plikyti žolelių, pvz., ugniažolės? Gydytojas paaiškino, kad ugniažolė gali būti nuodinga, jeigu ji vartojama netinkamai: didesni jos kiekiai gali rimtai pakenkti sveikatai ar net apnuodyti. Pasirodo, kad ruošdami vaistažolių arbatėles namie, negalime būti tikri, ar saugią dozę pasirinkome, ar tinkamai paruošėme.

Taip pat sužinojau, kad ruošiant vandeninę ar spiritinę ugniažolės ištrauką, ištirpsta druskų pavidalu ugniažolėje esantys taip svarbūs alkaloidai (medžiagos, kurios kaip tik ir veikia vėžines ląsteles), nes skrandžio rūgštys jas neutralizuoja. Vadinasi, vatojant arbatas, svarbiausios ugniažolėje esančios medžiagos tikslo taip ir nepasiekia“.

Patarimas – rinktis patikrintus ir saugius preparatus

Ugniažolė saugi ir veiksminga tik tinkamai ją vartojant ir paruošiant. Todėl rekomenduojama ne patiems gaminti vaistažolių užpilus, arbatėlės, o rinktis jau paruoštus saugius preparatus, kuriuose yra aiški ir saugi vaistinių medžiagų dozė. Kadangi mane kamavo virškinimo sutrikimai, nenorėjau eksperimentuoti.

„Rinkausi preparatą su ugniažole, kuriame yra aiškios sudedamųjų medžiagų dozės, kurios yra įvilktos į tabletę, ištirpstančią plonajame žarnyne, t. y. ten, kur nėra rūgščių, ir taip išsaugomos jos savybės. Kiekvienas, pasirinkęs papildomas priemones ar vaistus arba augalinius preparatus, nori, kad jie veiktų, kad pasiektų tikslą ir kad padėtų sveikti. Todėl visiems, po vėžio gydymo, kaip pagalbinę priemonę, patariu išbandyti fitoterapiją ir Lietuvos vaistinėse parduodamas tabletes su ugniažole“, – sako Saulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius