-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po meningokokinės infekcijos atvejo Lazdijuose – apgaulinga ramybė

Lazdijuose penktadienį dar niekas negalėjo patvirtinti, kad į Kauno klinikas naktį atvežtam penkerių metų berniukui iš Lazdijų buvo diagnozuota meningokokinė infekcija.
Meningokokinė infekcija gali negrįžtamai pažeisti smegenis, širdį.
Meningokokinė infekcija gali negrįžtamai pažeisti smegenis, širdį. / Eglės Petkutės/15 min.lt nuotr.

Istorijos pradžia: Kauno klinikose – trys meningokokine infekcija užsikrėtę vaikai. Vienas mirė.

„Tokios informacijos mes neturime. Į Lazdijų ligoninės priimamąjį vaikas atvežtas iš darželio-mokyklos „Kregždutė“, kurią jis lanko. Vaiką tėvai pasiėmė iš ugdymo įstaigos ir apie 18 valandą atvežė sergantį. Jis karščiavo, buvo matyti bėrimų. Įtarėme meningokokinę infekciją, skubiai išvežėme vaiką į Alytaus apskrities ligoninę. Daugiau informacijos neturiu“, – apie 10 valandą ryto penktadienį sakė Lazdijų ligoninės vyr. gydytojas Vitas Šimkonis.

Medikas savo iniciatyva susiekė su kolegomis Kaune, ir kai šie patvirtino apie vaiko diagnozę, informaciją perdavė Lazdijų visuomenės sveikatos centrui.

Kol kas neaišku, kokių bus imamasi priemonių dėl patvirtintos infekcijos profilaktikos ikimokyklinėje įstaigoje.
Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka apie galimą pavojingą susirgimą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje sužinojo iš žurnalistų. Lazdijų savivaldybės gydytoja Lina Džiuakštienė šiuo metu atostogauja.

Apie 10 valandą 30 minučių kalbinta „Kregždutės“ direktorės pareigas einanti Eugenija Ramanauskienė kategoriškai paneigė, kad vaikas susirgo įstaigoje.

Mes net nežinome oficialiai, kad tas vaikas serga.

„Mes net nežinome oficialiai, kad tas vaikas serga. Darželyje jis nesirgo, tėvai jį pasiėmė sveiką. Mes žinome tik gandus ir nuogirdas – ir dėl diagnozės, ir dėl paties susirgimo. Jei tai pasitvirtins, manau, kad gausime nurodymus iš sveikatos specialistų kaip elgtis. Kol kas tokių nurodymų nesu gavusi“, – sakė pedagogė.

Pasak E.Ramanauskienės, pavojinga liga susirgęs vaikas lankė darželį ir tą dieną,  ankstenėmis dienomis. Esą jis buvo sveikas, guvus.

Vasaros laikotarpiui įstaigoje yra mažinamas ikimokyklinio auklėjimo grupių skaičius. Susirgęs penkiametis lankė tokią jungtinę darželio grupę.

Lazdijų medikai sako kol kas neturintys informacijos, kokia Kauno klinikose gydomo berniuko būklė yra šiuo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius