Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po patikros Kauno klinikose išsiųstas į namus vyras skubiai operuotas kitoje ligoninėje

„Kauno klinikose buvo atlikti visi tyrimai. Prasėdėjęs 4 valandas buvau išsiųstas namo. Galimai gastritas. Tačiau dar tą pačią dieną Kauno klinikinėje ligoninėje nustatė apendicitą, buvau skubos tvarka operuotas“, – stebėjosi kaunietis Darius (vardas pakeistas). Į 15min redakciją jį paskatino kreiptis neseniai aprašyta ne itin sėkmingos apendicito 16-mečiui diagnozės Kauno klinikose istorija.
Lašelinė
Lašelinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Perskaičiau 15min straipsnį „Kauno klinikose – tyrimas dėl paauglio apendicito operacijos: pro žaizdą bėgo pūliai“ ir nusprendžiau pasidalinti savo istorija. Galbūt tokių kaip aš atsiras daugiau ir bus imtasi kokių nors priemonių“, – laišką, skirtą redakcijai, pradėjo 25-erių metų Darius.

Birželio 2 dienos naktį jam prasidėjo pilvo skausmai.

Man buvo pasiūlyti nuskausminamieji, bet aš atsisakiau. Kiek žinau ir kiek girdėjau iš aplinkinių, nuskausminamųjų tokiu atveju leisti negalima.

„Iš pradžių galvojau, kad nieko rimto, tiesiog kažko netinkamo užvalgiau, bet prakentėjęs iki 13 valandos nusprendžiau vykti į Kauno klinikas. Buvo šeštadienis ir šeimos gydytojas nedirbo. Atvykus į klinikas, vyko standartinės procedūros: užregistravo, pamatavo spaudimą, paklausinėjo, ką gėriau, valgiau, ir nurodė palaukti laukiamajame, kol mane priims gydytoja.

Priėmusi gydytoja taip pat visko išsiklausinėjo, tačiau visi jos klausimai buvo susiję su maistu ir skrandžiu. Ji apčiupinėjo ir patikrino pilvą. Spustelėjo ir apendicito srityje, bet spustelėjimas buvo silpnas, todėl jos paklausus, ar skauda, sakiau, kad skauda, bet nestipriai. Man buvo pasiūlyti nuskausminamieji, bet aš atsisakiau. Kiek žinau ir kiek girdėjau iš aplinkinių, nuskausminamųjų tokiu atveju leisti negalima. Tada gydytoja nurodė, kad bus atlikti tyrimai, tuomet ir paaiškės problema. Tąkart mačiau ją paskutinį kartą“, – teigė jaunas vyras.

Atliekant kraujo tyrimą, slaugytoja dar kartą pasiūlė Dariui nuskausminamųjų, bet šis ir vėl atsisakė – bijo adatų. Slaugytoja nuramino, kad kateteris jau yra įstatytas ir durti adatos nebereikės. Darius sutiko. Suleidus nuskauminamuosius, skausmas akimirksniu dingo. Pilvo sritis buvo patikrinta echoskopu, atliktas šlapimo tyrimas, rentgeno nuotraukos.

„Sulaukus tyrimų rezultatų, atėjo jau kitas gydytojas. Šis patikino, kad nieko neįprasto nerado, tad tikriausiai tai bus gastritas. Gydytojo paklausus, ar tai negali būti apendicitas, jis dar kartą spustelėjo apendicito srityje ir aš nieko nebejaučiau, nes veikė nuskausminamieji“, – teigė kaunietis.

Darius parvyko į namus, tačiau praėjus nuskausminamųjų poveikiui, skausmai vėl grįžo. Jaunas vyras nusprendė kreiptis į Kauno klinikinę ligoninę. Šios įstaigos chirurgas apendicitą nustatė per keletą minučių.

„Kauno klinikose juk buvo atlikti visi tyrimai, prasėdėjus ir pralaukus 4 valandas, buvau išsiųstas namo. O štai Kauno klinikinėje ligoninėje mane skubos tvarka priėmė ir po keleto valandų operavo. Po operacijos paklausiau chirurgo, kokia buvo situacija, galbūt nebuvo taip blogai, kad Kauno klinikose gydytojai nieko nerado, tačiau chirurgas patikino, kad apendicitas jau buvo išsipūtęs ir galėjo bet kada plyšti.

Po operacijos keletą dienų jaučiau komplikacijas – laikėsi aukšta temperatūra. Ilgai svarsčiau, ar nederėtų rašyti skundo ir imtis priemonių, kad pasikeistų situacija ir žmonės nebijotų kreiptis į Kauno klinikas, bet pagalvojau, jog nieko nepakeisiu“, – prisipažino Darius.

Į 15min kreipėsi ir dar viena moteris, kurios vaikas, kaip ji tikino, šiemet išgyveno analogišką situaciją, kokia buvo aprašyta straipsnyje „Kauno klinikose – tyrimas dėl paauglio apendicito operacijos: pro žaizdą bėgo pūliai“, tačiau galiausiai besikreipusioji nusprendė savo istorijos neviešinti.

15min susisiekė su Kauno klinikomis, tačiau įstaigos atstovai susilaikė nuo komentarų: „Šiuo metu šios situacijos komentuoti negalime, kol nėra gautas oficialus paciento skundas, nėra sudaryta komisija situacijai ištirti ir atsakyti į visus kilusius klausimus. Jei vyras sutiks ir patvirtins tai raštu, išvadomis bus galima pasidalinti su 15min portalu.“

Kiek vėliau Darius informavo 15min, kad nusiuntė skundą ir Kauno klinikų administracijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius