-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjusi sloga perspėja apie būtinybę imtis priemonių

Sloga dažniau pasitaiko šaltuoju metų laiku, bet ir vasara – ne išimtis. Staigus temperatūrų pasikeitimas, kai karštą dieną įsėdama į kondicionieriaus atšaldytą automobilio saloną, taip pat nulemia peršalimą, kurio vienas iš simptomų – būtent sloga. Rinitas (nosies ertmių gleivinės uždegimas) dažniau kamuoja vaikus (pasitaiko, kad ja sergama net 10 kartų per metus), tačiau ji neaplenkia ir suaugusiųjų. Plačiai paplitusi nuomonė, kad sloga nėra liga, tikrai nėra jau tokia teisinga. Slogą būtina gydyti ne vien dėl tuo metu patiriamo diskomforto, bet ir dėl to, kad negydomas rinitas gresia gana rimtomis komplikacijomis.
Peršalimo ligos
Peršalimo ligos / 123RF.com nuotr.

Tikriausiai ne vienam teko girdėti tokį posakį, kad jei sloga gydoma, nuo jos pasveikstama per savaitę, o jei ji negydoma – tuomet per septynias dienas. Tai gana rizikingas požiūris, mat vaikams sloga yra gana didelis išbandymas – jie ne tik kad tampa irzlesni, negali normaliai valgyti ir miegoti, bet dėl savo anatominių ypatumų greičiau linkę susirgti kitomis ligomis, pavyzdžiui, ausų, trachėjos, bronchų, prienosinių ančių ar net plaučių uždegimais. Užsikimšusi nosytė mažiems vaikams sukelia daug problemų. Kūdikiai dar nemoka kvėpuoti per burną ir jiems tampa sunku žįsti ar gerti iš buteliuko, o maži vaikai dar nemoka pūsti nosies, tad tenka pasidarbuoti specialiais aspiratoriais, mažyliui suteikti daugiau dėmesio ir meilės. Tad visuomet vertėtų atsiminti, kad net ir mažytė sloga gali peraugti į nemažus sveikatos sutrikimus.

Rinitą dažniausiai sukelia virusai. Ne paslaptis, kad sloga paprastai „keliauja“ kartu su peršalimu, tad būtent tuomet organizmą virusai pakerta daug lengviau. Pakanka greitai pasikeitusių temperatūrų, išsausėjusio patalpų oro, ilgesnio pabuvimo prie užsikrėtusių asmenų uždarose patalpose ar paprasčiausio nuovargio – štai ir pradeda perštėti nosis, atsiranda nemalonus kutenimas ir paraudimas, nosies gleivinė paburksta, o netrukus pradeda tekėti ir nosies sekretas, kuris virusinių ligų atveju paprastai būna vandeningas, skaidrus ir gausus, vėliau gali įgauti spalvą, tapti tirštas ir sunkiai pašalinamas.

Sveika nosies gleivinė padeda apsaugoti organizmą nuo įvairių žalingų medžiagų – nuo dulkių iki patogenų. Nosies gleivinėje yra specialių virpančių blakstienėlių, kurios padeda iš nosies pašalinti įvairius alergenus, virusus, bakterijas, dulkes ir kitas pavojingas daleles ir daug kraujagyslių, kurios sušildo orą, tad į plaučius patenka švarus, drėgnas ir šiltas oras. Nosis padeda palaikyti įkvepiamo oro tinkamumą, o laisvas kvėpavimas padeda gerai jaustis. Vos tik nosies funkcija sutrinka, delsti nereikėtų – ne tik dėl to, kad kyla didelis diskomfortas, bet ir dėl to, kad taip apsisaugojama nuo gresiančių komplikacijų.

Jūros vanduo yra natūrali pagalba, ypač tinkama tuomet, kai sutrinka nosies funkcija. Jūros vandenyje gausu naudingų mineralų ir kitų natūralių medžiagų; jis padeda pašalinti nosyje susikaupusį sekretą, kuriame yra ir ligos sukėlėjų, ir kitų dirginančių medžiagų. Jūros vandenį galima naudoti reguliariam nosies plovimui, skirtam kasdieninei higienai ir tuomet, kai sloga jau prasidėjusi. Jūros vanduo pasižymi drėkinančiomis ir valančiomis savybėmis. Tai gamtos dovana, padedanti grąžinti normalią nosies funkciją ir vėl pasijusti gerai. Quixx produktų šeimoje sau tinkamą medicinos priemonę atras kiekvienas – nuo mažo kūdikio, kuriam skirti Quixx Baby izotoniniai jūros vandens lašai iki suaugusiojo, kurio nosis itin užsikimšusi ir reikalinga skubi pagalba – tam puikiai tinkama Quixx Extra hipertoninė medicinos priemonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius