Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Besilaukiančios Meghan kelionė: vyks į šalis, kuriose – kūdikių apsigimimus sukeliantis Zika virusas

Pirmadienį Kensingtono rūmai pranešė apie princo Harry (34 m.) žmonos Sasekso hercogienės Meghan (37 m.) nėštumą. Vaikelis turėtų gimti kitų metų pavasarį.
Princas Harry ir Sasekso hercogienė Meghan
Princas Harry ir Sasekso hercogienė Meghan / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas independent.co.uk, kol daugelis žmonių džiaugėsi paskelbtomis naujienomis, kiti ėmė nerimauti dėl šalių, kuriose netrukus lankysis, Meghan – esą jose ji gali užsikrėsti Zika virusu, kuris ypač pavojingas nėščiosioms. Šis virusas siejamas su kūdikių apsigimimais.

Harry ir Meghan pradeda pirmą didelę užsienio kelionę – pirmadienį jie atskrido į Australiją, kur pradės ilgiau kaip dvi savaites truksiantį oficialų vizitą. Harry ir Meghan aplankys Australiją, Fidžį, Tongą ir Naująją Zelandiją. Tiek Tongoje, tiek Fidžyje rizikuojama užsikrėsti Zika virusu, skelbia portalas.

Tai – uodų platinamas virusas. Jei juo užsikrečia nėščios moterys, jų kūdikiai gali gimti sirgdami mikrocefalija. Tai – sunki liga, kai kūdikis gimsta nenormaliai maža galva ir smegenimis. Daugeliu mikrocefalijos atvejų kūdikio smegenys negali išsivystyti tinkamai.

Anksčiau šiais metais skelbta, kad uodų pernešamų susirgimų, tokių kaip Zika virusas, nuo 2004 m. JAV išaugo trigubai.

Nors kai kurie norėtų, kad karališkoji šeima pakeistų kelionės planus ir aplenktų kelias minėtas šalis, Kensingtono rūmai pranešė, kad jie nuo grafiko nukrypti neketina. Kensingtono rūmai taip pat pranešė, kad karališkoji pora tarėsi su medikais ir tęs kelionę, kaip planavo.

Poros kūdikis bus septintas eilėje į Jungtinės Karalystės sostą.

„Jų Karališkosios Didenybės Sasekso Hercogas ir Hercogienė su džiaugsmu praneša, kad Sasekso Hercogienė laukiasi kūdikio, gimsiančio 2019-ųjų pavasarį, – rašoma oficialiame rūmų pranešime. – Jų Karališkosios Didenybės labai vertina visą paramą, kurios sulaukė iš žmonių visame pasaulyje po jų vestuvių gegužę ir džiaugiasi, galėdami šiomis džiugiomis naujienomis pasidalinti su visuomene.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius