-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Diabitės“ keičia cukriniu diabetu sergančių vaikų gyvenimą

„Diabitės“ projektas tęsia savo misiją, keisdamas cukriniu diabetu sergančių vaikų gyvenimą. Projekto dalyviai Kauno klinikose padovanojo 4 insulino pompas mažiesiems ligoniukams, kurie galės mėgautis pilnaverčiu gyvenimu ir nebepatirti skausmingų adatos dūrių.
Projektas „Diabitės“ keičia diabetu sergančių vaikų gyvenimą
Projektas „Diabitės“ keičia diabetu sergančių vaikų gyvenimą / Projekto "Diabitės" nuotr.

Dažnai apie ligą susimąstome tik tada, kai ji užklumpa mus pačius ar mūsų artimuosius. Pirmojo tipo cukriniu diabetu sergančių vaikų tėveliai, sužinoję, kad jų vaikutis serga šia liga išgyvena didžiulę dramą, nes radikaliai keičiasi tiek jų, tiek jų vaikelio gyvenimas, o baisiausia, kad cukrinis diabetas nėra išgydoma liga.

Diabetu sergančių vaikų tėveliai, sužinoję, kad jų vaikutis serga šia liga išgyvena didžiulę dramą.

Kauno klinikų, Vaikų endokrinologijos skyrius vedėja dr. Edita Jašinskienė: „Insulino pompa yra fiziologiškiausias cukrinio diabeto gydymo būdas, kuomet tiksliausiai galima parinkti insulino dozę, yra galimybė leisti labai mažą insulino kiekį keičiant paros insulino kiekį tam tikromis valandomis, o tai labai svarbu mažiems vaikams ir paaugliams, kuomet yra skirtingas bazinio insulino poreikis įvairiu paros metu.

Taip pat naudojant insulino pompą žymiai sumažėja adatos dūrių, nebereikia maisto derinti su insulino leidimu, tai yra labai svarbu mažiems vaikams ir insuliną galima leistis keletu būdu. Deja, bet kol kas šis gydymo metodas nėra kompensuojamas valstybės. Džiaugiamės, kad „Diabitės“ projektas padeda sergantiems cukriniu diabetu vaikams ir renka pinigus bei perka insulino pompas tiems, kuriems jų labiausiai reikia.“

Šventinis koncertas

Antrąją šių metų Šv. Velykų dieną vyko šventinio koncerto „Velykų Diabitės“ transliacija, kurio metu buvo renkamos aukos tam, kad kuo daugiau vaikučių galėtų gyventi normalų gyvenimą. Koncerto metu buvo surinkta 47 276 eurų, iš kurių dalis atiduota mobiliesiems operatoriams už paslaugą, atmetus mokesčius, surinkta suma yra 35 457 eurų, taip pat internetu papildomai buvo surinkta 1775 eurų. Vienos insulino pompos kaina yra 1740 eurų, tad šiai dienai už surinktus pinigus projektas galės padovanoti 21 insulino pompą tiems vaikučiams, kuriems jos labiausiai reikia.

Vienos insulino pompos kaina yra 1740 eurų.

“Šią savaitę padovanojome keturias insulino pompas vaikučiams, o artimiausiu metu dar planuojame padovanoti 17. Labai gaila, kad negalime padėti visiems sergantiems, tad belieka kartu su gydytojais atrinkti tuos vaikus, kurie į mus kreipėsi bei kuriems, įvertinus jų socialinę padėti bei ligos eigą, mūsų pagalbos labiausiai reikia. Taip pat kviečiame visus prisidėti prie mūsų misijos ir paaukoti www.diabites.lt.“ – dalinasi naujienomis projekto atstovai.

Edvardo istorija

Insulino pompos svarbą puikiai atskleidžia vieno iš vaikučių, dvejų metukų Edvardo istorija. Berniuko mama pasakoja: „Žinia apie ligą buvo labai netikėta, kaip su ja reiks gyventi net neįsivaizdavome, juk vaikas labai mažas, kaip jam kontroliuoti insulino kiekį kraujyje bei kaip suvaldyti visą ligos procesą. Insulino pompa iš esmės pakeitė mūsų dienotvarkę – nebeliko būtinybės užkandžiauti po poros valandų, nebereikia įkalbinėti ar prievartauti vaiko suvalgyti maistą, nebereikia vaiko nei psichologiškai, nei fiziškai žaloti kasdienėmis insulino injekcijomis. Vaikas gali ilgiau pamiegoti, valgyti kada jis tikrai nori ir ko tuo metu nori. Atsirado daugiau laiko įvairiems žaidimams kieme, pasivaikščiojimams. Galime drąsiai svečiuotis ar vykti į kelionę. Tad galime gyventi maksimaliai normalų gyvenimą.“

Kas yra „Diabitės“

„Diabitės“ projektas sukurtas tam, kad pagelbėtume Lietuvos vaikams, sergantiems cukriniu diabetu. Visi žinom, kaip skauda, kai įgelia bitė, sergantys vaikai tuos įgėlimus patiria daug kartų per dieną, kai leidžiamas insulinas. Tai galima pakeisti insulino pompa, kuri sumažina dūrių skaičių nuo 5 – 7 per parą iki 1 per 3 – 4 paras. MŪSŲ TIKSLAS – SURINKTI PINIGŲ IR NUPIRKTI INSULINO POMPAS VISIEMS NORINTIEMS LIETUVOS VAIKAMS. Projekto metu jau nupirkta 165 insulino pompos.

Projekto „Diabitės“ iniciatorius labdaros ir paramos fondas „Bėdų turgus“. Paaukoti vaikučiams, sergantiems cukriniu diabetu galite interneto puslapyje www.diabites.lt

Peticiją dėl kompensacijų už insulino pompas vaikams rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius