Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonasis – bet nealkoholinis! – vynas mažina kraujo spaudimą

Gyvenimiškose situacijose, taip pat ir anekdotuose, dažnai gydytojas pacientui pasako: „Turiu gerą ir blogą žinią. Nuo kurios pradėti?“
Vynas
Vynas / Fotolia nuotr.

Šįkart pradėkime nuo geros – raudonasis vynas mažina kraujo spaudimą. Bloga žinia – iš vyno turi būti pašalintas alkoholis. Mat žmonės, turintys širdies problemų, gali jų išvengti gerdami būtent nealkoholinį vyną.

Ispanijos mokslininkai atskleidė, kad natūralūs antioksidantų junginiai, randami raudonajame (nealkoholiniame) vyne, yra naudingi širdžiai. Alkoholis raudonajame vyne susilpnina galimybę sumažinti kraujo spaudimą, todėl alkoholio reikėtų vengti.

Aukštas kraujo spaudimas, arba hipertenzija, nustatomas, kai kraujo spaudimas yra ne mažesnis nei 140/90. Hipertenzija sukelia riziką susirgti širdies ligomis ar patirti širdies smūgį.

Tyrimas parodė, kad vyrai, kurių kraujo spaudimas aukštas, nesunkiai jį sumažino kasdien keturias savaites gerdami nealkoholinį raudonąjį vyną.

Šiame tyrime dalyvavo 67 vyrai. Jiems išgėrus nealkoholinio raudonojo vyno, sistolinis (viršutinis) kraujo spaudimas sumažėjo šešiais, o diastolinis (apatinis) – dviem mmHg, t. y. tikimybė susirgti širdies ligomis sumažėjo 14 proc., o patirti širdies smūgį – net 20 proc.

Tyrimas yra paskelbtas Amerikos širdies asociacijos žurnale „Circulation Research“. Tyrėja dr. Gemma Chiva-Blanch iš Barselonos universiteto teigė: „Nealkoholinio raudonojo vyno vartojimas gali būti naudingas siekiant išvengti lengvo ar vidutinio laipsnio hipertenzijos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius