Respublikinė Panevėžio ligoninė – moderni, investicijomis blizganti 90-metė

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, penktadienį sveikindamas medikus Respublikinės Panevėžio ligoninės 90-mečio minėjime, pažymėjo, jog ši gydymo įstaiga – aukščiausio lygio medicinos centras, greičiausiai pasiekiamas šiaurės rytų regiono gyventojams, ir kartu – medicinos šviesuomenės, inteligentijos židinys.
Skydliaukės ultragarso tyrimas
Skydliaukės ultragarso tyrimas / „Scanpix“ nuotr.

„Sveikinu visus su gražiu, prie šimtmečio priartėjusiu Panevėžio ligoninės jubiliejumi. Švęsdama savo devintąjį dešimtmetį Panevėžio ligoninė gali pasigirti atliktų reikalingų pertvarkų ir investicijų nauda. Moderniomis operacinėmis, įdiegtomis naujomis gydymo ir diagnostinėmis priemonėmis, mokslo naujovėmis, kurios medicinai suteikia didesnių galių kovoti su ligomis. Sėkmingai dalyvaudama Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos įgyvendinime, ligoninė įgyja daugiau patirties ir žinių efektyvesniam ligonių gydymui“, – kalbėjo premjeras.

Kaip pažymėjo Vyriausybės vadovas, praėjusių metų pabaigoje pradėta sveikatos priežiūros pertvarka, kurios pagrindinis tikslas – kokybiškos, laiku suteiktos ir prieinamos paslaugos.

Todėl reikia trumpinti prailgusias kalbas apie tai, ką reikia daryti ar darysim, ir  nedelsiant  priimti  reikalingus  sprendimus.

„Šį uždavinį mums kelia Lietuvos žmonės, kuriems kartais tenka ilgose eilėse laukti, kol pateks pas šeimos gydytoją, o pas reikalingą specialistą šis laukimas užtrunka  mėnesiais ir savaitėmis. To neturi būti. Todėl reikia trumpinti prailgusias kalbas apie tai, ką reikia daryti ar darysim, ir  nedelsiant  priimti  reikalingus  sprendimus“, – sakė A.Butkevičius.     

Jis pasidžiaugė, kad Panevėžio ligoninė viena pirmųjų atsiliepė į naują iniciatyvą ir pernai lapkričio mėnesį pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl Intervencinės kardiologijos plėtros Vilniaus ir Panevėžio regionuose.

Pasak premjero, rūpintis žmogaus  sveikata ir gyvybe, saugoti ją yra pareiga, kurią nuolatos lydi didžiulė atsakomybė  ir nuolatiniai  iššūkiai, tačiau stipri medikų  bendruomenė, kuri visas laikais  buvo tituluojama šviesiausia tautos dalimi, yra pajėgi  įveikti savo  profesines problemas.  

„Tikiu, kad ugdydami medicinos darbuotojų  gebėjimą bendrauti ir bendradarbiauti, dar labiau sustiprinsite žmonių pasitikėjimą mūsų sveikatos sistema. Panevėžio ligoninės istorija liudija, kad tokios įstaigos gyvybingumą, autoritetą ir svarbą visuomenėje lemia įžvalgūs, savo sprendimais atsakingi ir drąsūs profesionalai medikai, kuriems ši profesija yra viso gyvenimo misija“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius