Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeimos gydytojai galės išrašyti vaistus, kuriuos iki šiol išrašydavo tik specialistai

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu panaikinti iki šiol buvę apribojimai, pagal kuriuos dalį kompensuojamųjų vaistų galėjo išrašyti tik gydytojai specialistai. Pas juos pacientai galėdavo patekti tik gavę šeimos gydytojo siuntimą, tačiau pranešime žiniasklaidai rašoma, kad dabar nebereikės laukti vizito pas specialistus, nes reikiamus vaistus galės išrašyti ir šeimos gydytojai.
Vaistai
Vaistai / 123rf.com nuotr.

Tad nuo šiol vaistus, skirtus infekcinėms, širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti, kurie kompensuojami, kai pacientas gydomas ambulatoriškai, taip pat dalį vaistų, skirtų reumatoidiniam artritui ir nefroziniam sindromui gydyti, galės skirti ir šeimos gydytojai.

„Iki šiol galioję reikalavimai buvo pertekliniai ir apsunkindavo pacientams galimybes greičiau gauti reikiamas gydymo paslaugas. Tad, įvertinus specialistų rekomendacijas, panaikinti apribojimai tiems vaistams, kuriuos skirti pacientui ir kontroliuoti, kaip kinta juos vartojančio paciento būklė, leidžia šeimos gydytojo kompetencija. Tai pagerins jų prieinamumą pacientams, be to, sumažės eilės pas gydytojus specialistus“, – sako ministras A.Veryga.

Šeimos gydytojai taip pat galės išrašyti pacientams tam tikrų grupių veikliųjų medžiagų turinčius vaistus, kurių iki šiol negalėjo, pavyzdžiui, vaistus, skirtus gydyti gonokokinei ir chlamidijų sukeltai infekcijai, hipertenzinėms ligoms gydyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius