Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seksualinės energijos trūkumas ir vaisingumo problemos: ką daryti?

Kiekvienos poros santykiams yra svarbūs kokybiški lytiniai santykiai. Deja, metams bėgant, dažnas vyras pastebi sumažėjusią seksualinę energiją ir silpną lytinį potraukį, taip pat vaisingumo problemas. Atšalimas miegamajame – dažnas reiškinys porų santykiuose, apie kurį mylimieji nėra linkę dalintis. Jie susitaiko su tuo kaip su natūralia amžiaus pasekme arba tiki, kad išnykęs seksualinis potraukis yra normalus ilgus metus kartu gyvenančios poros etapas. Tačiau galimybė atgaivinti intymius santykius ir grąžinti vyrui veržlią, jaunatvišką jėgą yra įmanoma.
Virtualus išmaniojo telefono pagalbininkas kelia sumaištį
Seksualinės energijos trūkumas ir vaisingumo problemos: ką daryti? / 123RF.com nuotr.

Seksualinė energija senka tada, kai vyro organizme trūksta hormono testosterono. Hormono pradeda mažėti pamažu, sulaukus dvidešimt penkerių-trisdešimties metų. Jau tada vyrai ima pastebėti plaukų slinkimą (plikimą), silpną seksualinį potraukį ir sumažėjusias sėklides, susiduria su vaisingumo problemomis.

Kylantys sunkumai norint sulaukti šeimos pagausėjimo – didžiulė problema ir jaunų porų tarpe. Tai itin jautri tema, tad dažna pora visus šeimos planavimo sunkumus „pasilieka sau”, išgyvena tyliai ir ieško sudėtingų medicininių būdų, kaip susilaukti mažylio. Labai svarbu žinoti, kad prieš planuojant nėštumą rekomenduojama pasirūpinti vyrų spermos kokybe. Hormono testosterono kiekio vyro organizme padidėjimas gali žymiai prisidėti prie jo vaisingumo potencialo ir padėti jaunai šeimai susilaukti kūdikio.

Colonwell nuotr./Seksualinės energijos trūkumas ir vaisingumo problemos: ką daryti?
Colonwell nuotr./Seksualinės energijos trūkumas ir vaisingumo problemos: ką daryti?

Testosteronas vyro sveikatai yra labai svarbus – jis vaidina lemiamą vaidmenį tiek fizinės, tiek psichologinės sveikatos plotmėje. Hormonas lemia seksualinį potraukį ir pasitenkinimą lytiniais santykiais, spermos kokybę ir vaisingumo potencialą, kūno plaukuotumą, taip pat raumenų augimą. Vyriškumo hormonas yra tiesiogiai susijęs ir su dėmesio fokusavimu bei proto aštrumu, taip pat širdies sveikata.

Jeigu trūksta testosterono, vyrai gali justi ir tam tikrus vidinius, emocinius pokyčius, kurie intensyviai koreliuoja su hormonų kiekiu kraujyje. Gali būti jaučiamas nuotaikos svyravimas, polinkis į depresiją bei apatiją, pasireiškiančią nenoru veikti ir demotyvacija. Net jeigu vyras, rodos, maitinasi visavertiškai bei gyvena pakankamai subalansuotą gyvenimo būdą, jis gali jausti nuolatinį nuovargį ir energijos trūkumą – kad ir kiek ilsėtųsi, savijauta yra tokia, jog atrodo, kad vis tiek yra pavargęs, neišsiilsėjęs, lyg išgręžtas.

Žinoma, tada sutrinka ir seksualinės funkcijos – sumažėja lytinis potraukis, kyla erekcijos problemų. Dažnam vyrui ši situacija psichologiškai yra labai sunki: žmogus pradeda galvoti, kad kažkas su juo yra negerai, kad jo vyriškumas yra žemesnis už jį supančių aplinkinių. Tačiau iš tiesų visi šie požymiai ir seksualiniai negalavimai yra paprasčiausiai biologinė pasekmė to, kad kūne mažėja hormono testosterono – vyrų sveikatos ir gyvybingumo šaltinio, kurį galima atstatyti.

Vyriško hormono kiekį galima padidinti didesniu sportiniu krūviu, intensyvesniu seksualiniu gyvenimu bei vartojant TriCollagen Testoreval. Jų sudėtyje yra natūralių komponentų, kurie stimuliuoja lytinių ląstelių veiklą bei testosterono sintezę. „Tricollagen Testoreval“ yra kruopščiai tarpusavyje suderinti vitaminai, mineralai, augaliniai komponentai, trikolageno peptidai ir kiti biologiškai aktyvūs ingredientai, kurie skatina natūralią pagrindinio vyriško hormono – testosterono – gamybą organizme.

Colonwell nuotr./Seksualinės energijos trūkumas ir vaisingumo problemos: ką daryti?
Colonwell nuotr./Seksualinės energijos trūkumas ir vaisingumo problemos: ką daryti?

„Tricollagen Testoreval“ išbandęs Edgaras pasakoja apie tai, kokius pokyčius pastebėjo savo savijautoje: „Pastebėjau padidėjusį plaukuotumą, labai sustiprėjusį lytinį potraukį, jautrumą, seksualinės energijos padidėjimą, jaučiau testosterono kiekio padidėjimą. Pradėjau vartoti žiemą, kai visiems po darbų norisi miegoti, ima nuovargis, o aš jaučiau žvalumą, energiją, budrumą – juk vyro organizme testosteronas už daug ką atsakingas.“

Edgaras pasakoja, kad TriCollagen Testoreval sudėtyje esantys vitaminai, trikolageno peptidai bei kiti mineralai irgi daug ką davė jo organizmo sveikatai: „Mano oda buvo išblyškusi, paakiai – pajuodę, taip pat turėjau problemų su spuogais, berdavo nugarą. O dabar pagražėjo oda, nagai, plaukai. Štai ir darbo knygos man nebereikia – jaučiasi, kad atmintis kur kas geresnė, protas aštresnis. Mažiau „girgžda“ keliai, kur kas rečiau jaučiu kaklo traškėjimą.“

Akivaizdu, kad testosterono lygio atstatymas vyro organizme leidžia jam patirti kitą gyvenimo kokybę: vėl grįžta jaunatviškumas, veržlumas, gyvybingumas. Paklausus, ar santykiai miegamajame taip pat pagerėjo, vyras juokauja: „Kai nuvažiavome į gimtinę, mama klausia, ar mes iš kokių atostogų grįžę, kad tokie švytintys, laimingi. Iš šio pasakymo galiu daryti išvadas, kad tai, kuo aprūpintas organizmas iš vidaus, jauti ne tik pats, bet ir spinduliuoji į aplinką“, – šypsodamasis pasakoja vyras.

Jaunatviška energija, gyvybingumas, veržlumas ir seksualinis potencialas yra kiekvieno vyro prigimtinė duotybė. Jeigu jaučiate, kad jūsų organizme galimai stinga hormono testosterono, papildykite jo atsargas su „Tricollagen Testoreval“, natūraliai skatinančiu vyriško hormono sintezę. Daugiau atsiliepimų apie trikolageno produktus ir sveikatinimo projektus rasite www.trikolagenas.lt arba „FenoQ TriCollagen“ Facebook paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius