-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietis su akį susižeidusiu sūnumi buvo siuntinėjamas iš vieno ligoninės filialo į kitą ir atgal

Šiaulių respublikinės ligoninės medikai tingi dirbti ir be jokio reikalo siuntinėja pacientus po visą miestą. Tokią išvadą priėjo šiaulietis Remigijus Janeliūnas, kai šeštadienį akį susižeidė jo mažametis sūnus. Šiek tiek daugiau dėmesio iš medikų vyras sako sulaukęs tik tada, kai jo patirtimi susidomėjo ir į ligoninės vadovybę kreipėsi Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.
Akį susižeidęs Emilijus su tėvu
Akį susižeidęs Emilijus su tėvu / R.Janeliūno nuotr.

R.Janeliūnas 15min.lt papasakojo, kad jo sūnus Emilijus akį susižeidė žaisdamas kieme šeštadienį, apie 18 val. Vos pamatęs sūnų kruvina akimi, šiaulietis suteikė jam pirmąją pagalbą, sėdo į automobilį ir nutarė nevargindamas greitosios medicinos pagalbos darbuotojų pats pristatyti vaiką medikams.

Šeima nuvažiavo tiesiai į Moters ir vaiko klinikos, kuri yra Šiaulių respublikinės ligoninės padalinys, priimamąjį. Tačiau čia pasitikusi seselė nė neapžiūrėjo vaikelio, o liepė akių specialistų ieškoti pagrindiniame Šiaulių respublikinės ligoninės skyriuje.

Sesutė skambina kokiais penkiais telefono numeriais iš eilės. Visi nukreipia vis kitam. Su žmona net juoktis pradėjome, – prisiminė R.Janeliūnas.

„Kas belieka, su vaiku ant rankų vėl lekiu į mašiną ir vežame į kitą ligoninę. Piimamajame iškart pasiunčia mus į akių ligų skyrių, kur pasitinka vyresnio amžiaus budinti maloni sesutė. Ji bando ieškoti gydytojos, kuri mums turėtų padėti, bet ji kažkur išvykusi ir pakonsultuoja tik telefonu – liepia patiems apžiūrėti akį“, – prisimena R.Janeliūnas.

Jo teigimu, vaiko akies obuolys nebuvo pažeistas, tačiau apatinis vokas net dviejose vietose įtrūkęs. Gydytoja rekomendavo vaiką operuoti, tačiau kas tai turėtų daryti, vėl liko neaišku.

„Sesutė skambina kokiais penkiais telefono numeriais iš eilės. Visi nukreipia vis kitam. Su žmona net juoktis pradėjome“, – teigia R.Janeliūnas.

Galiausiai ta pati seselė įbruko tėvams jų sūnaus operacijai būtinus reikmenis į rankas  ir išsiuntė atgal į Moters ir vaiko kliniką.

„Nuvykom atgal. Ten pasitinka ta pati sesutė, o gal praktikantė. Ji net lifto naujoviško nesugebėjo iškviesti, turėjau pats tai padaryti viena ranka laikydamas vaiką“, – prisiminė vyras.

Pakilusi į operacinę šeima išvydo tamsoje televizorių žiūrinčias slauges. Jos liepė pildyti dokumentus ir laukti. R.Janeliūnas suskaičiavo, kad traumą 18 val. patyrusį vaiką operuoti medikai pradėjo tik po daugiau nei trijų valandų – apie 21.30 val.

R.Janeliūno nuotr./Akį susižeidęs Emilijus
R.Janeliūno nuotr./Akį susižeidęs Emilijus

Susidomėjo meras

Savo patirtimi Šiaulių ligoninėje R.Janeliūnas šeštadienį prieš vidurnaktį pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“. Netrukus vyras sulaukė Šiaulių mero A.Visocko dėmesio.

Meras šiauliečiui žinutę parašė jau po vidurnakčio. Joje A.Visockas paprašė R.Janeliūno istoriją išsamiau papasakoti jam asmeniniu laišku į asmeninį (ne savivaldybės) elektroninį paštą.

Šiandien jau sulaukėme atsiprašymo. Sakė, jog imsis visų priemonių, kad nekompetentingi asmenys būtų nubausti, – sakė šiaulietis.

Dar tą pačią naktį meras piliečio laišką persiuntė Šiaulių respublikinės ligoninės direktoriui Petrui Simavičiui prašydamas įvertinti paciento patirtį.

R.Janeliūnas tikino, kad mero susidomėjimas iškart davė rezultatų.

„Šiandien jau sulaukėme atsiprašymo. Sakė, jog imsis visų priemonių, kad nekompetentingi asmenys būtų nubausti. Manau, kad jei žmonės netylėtų, sistema iš esmės pasikeistų“, – sakė R.Janeliūnas.

Ligoninė: „Dirbo nepatyrusi seselė“

Ligoninės nuotr./Respublikinė Šiaulių ligoninė
Ligoninės nuotr./Respublikinė Šiaulių ligoninė

Šiaulių respublikinės ligoninės direktorius P.Simavičius situcijos nekometavo, nes šiomis dienomis yra išvykęs. Tik Moters ir vaiko klinikos direktoriaus pavaduotoja dr. Margarita Valūnienė 15min.lt paaiškino, kad pasipiktinęs šiaulietis situacijos nepagražino, o išties buvo siunčiamas su vaiku iš vieno ligoninės padalinio į kitą.

„Budėjusi slaugytoja, išklausiusi skundus, nusiuntė pacientą į Respublikinę Šiaulių ligoninę, kur šeštadienį dirba akių ligų gydytojas. Vaikų akių ligų gydytojo kabinetas šeštadienį nedirba.

Vaikų priėmimo skyriuje dirbusi slaugytoja dirba neseniai, vos pirmuosius metus, todėl stokojo organizacinių žinių bei veiksmų plano, esant tokiai klinikinei situacijai, – aiškino M.Valūnienė.

Slaugytoja taip pasielgė manydama, jog taip bus suteikta greitesnė ir specializuota okulisto pagalba. Tačiau ji nebuvo įsigilinusi, jog nesudėtingos vaikų akių traumos, kaip ir kitos traumos, gydomos Vaikų chirurgijos, ortopedijos-traumatologijos centre, kur traumą patyrusį vaiką konsultuoja ir gydo okulistas, atvykstantis iš centrinės ligoninės.  

Vaikų priėmimo skyriuje dirbusi slaugytoja dirba neseniai, vos pirmuosius metus, todėl stokojo organizacinių žinių bei veiksmų plano, esant tokiai klinikinei situacijai“, – aiškina M.Valūnienė.

Ligoninės administracija nuoširdžiai atsiprašo tėvų už netinkamai ligoninės budinčių darbuotojų organizuotą darbą, patirtą emocinę įtampą bei stresą. Po šio nutikimo Vaikų priėmimo bei Vaikų chirurginio skyriaus vedėjai pakartotinai supažindino šeštadienį dirbusį budintį  personalą su darbo tvarkos taisyklėmis bei konkrečiomis klinikinėmis situacijomis, tad ateityje panašių situacijų nepasikartos, žada ligoninė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius