-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių gimnazistai: „Dovanokime viltį gyventi“ – ką reiškia kiekvienas žodis?

Į tokį klausimą puikiomis interpretacijomis atsakė Šiaulių miesto moksleiviai. Šiuo renginiu prasidėjo konkursų maratonas – „Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo (EEA Grants) remiamas projektas „Gyvasties“ gebėjimų stiprinimas ir savanorių tinklo plėtimas“.
Renginys „Dovanokime viltį gyventi“ 2014 m. kovo 21 d.
Renginys „Dovanokime viltį gyventi“ 2014 m. kovo 21 d. / Asociacijos "Gyvastis" nuotr.

Projekto tikslas – plėsti savanorių, padedančių skleisti donorystės idėją, ratą. Savanorių veikla sveikintina daugelyje sričių, o šio projekto sfera – dializės centrai ir mokyklų bendruomenės. Penktadienį, kovo 21 dieną, asociacijos „Gyvastis“ atstovai lankėsi Šiaulių B.Braun dializės centre. Asociacijos prezidentė Ugnė Šakūnienė pristatė vykdomą projektą, taip pat į dializės centrą susirinkusius žmones – dializuojamus pacientus ir gyvenančius po inksto transplantacijos – informavo apie darbingumo lygio nustatymo kriterijus ir neįgalumo gupių nustatymo tvarką.

Konkursas „Dovanokime viltį gyventi“

Antrąją dienos dalį „Gyvasties“ atstovai paleido Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje. Čia vyko pirmasis donorystę propaguojantis konkursas. Dalyvavo penkios Šiaulių miesto komandos: Šiaulių universiteto gimnazija „Vilties švyturiukai“, Romuvos gimnazijos komanda „Vilties angelai“, Didždvario gimnazija „Kraujukai“, Lieporių gimnazija „Viltis“ ir šeimininkų komanda medicininiu pavadinimu „Draugiški antigenai“.

Konkursas vyko pagal griežtus reikalavimus, pagal konkurso nuostatus. Komandų pasirodymus vertino komisija: Šiaulių miesto savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vyr. specialistas Vitalijus Rumbauskas, Šiaulių visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros skyriaus vedėja Renata Jarašūnienė, Šiaulių krašto neatlygintinų donorų asociacijos vadovė Danutė Jakštonienė, Šiaulių universiteto studentų organizacijos atstovė Reda Račkauskaitė, Nacionalinio transplantacijos biuro Komunikacijos skyriaus vedėja Rasa Pekarskienė, „Gyvasties“ nariai, gyvenantys po organų transplantacijos – prezidentė Ugnė Šakūnienė ir Rimvydas Vekerotas.

Moksleivių konkursai startavo. Kartelė pakelta labai aukštai. Kitų miestų moksleivių komandoms puiki galimybė nepasiduoti, įdėti daugiau šilumos ir kūrybos į savo pasirodymus.

Komandos varžėsi penkiose kūrybinio polėkio ir žinių rungtyse: pirmiausia komandos turėjo prisistatyti, parodyti atliktas namų užduotis, kūrybinę užduotį, sukurtą plakatą ir išspręsti testą. Susirinkę konkurso dalyviai ir komandų sirgaliai draugiškai ir audringai palaikė savo draugus ir priešininkus, aktų salė klegėjo nuo šurmulio ir draugiškų šūksnių.

Nugalėtojai

Renginio kulminacija – konkurso nugalėtojų paskelbimas ir dovanos! Nugalėtojais tapo šeimininkų komanda – J. Janonio gimnazijos gimnazistai. Jie buvo apdovanoti aukso medaliais ir boulingo žaidimo kuponais. Antrąją vietą užėmė Romuvos gimnazija – jie apdovanoti sidabro medaliais ir bilietais į kino teatrą. Šiaulių universiteto gimnazijos komanda užėmė trečiąją vietą ir buvo apdovanota įspūdingo dydžio tortu, Didždvario ir Lieporių gimnazijų komandos taip pat gavo su „Gyvasties“ ženklu papuoštus tortus. Visos komandos buvo apdovanotos padėkos raštais, kiekvienas narys gavo diplomą.

Moksleivių konkursai startavo. Kartelė pakelta labai aukštai. Kitų miestų moksleivių komandoms puiki galimybė nepasiduoti, įdėti daugiau šilumos ir kūrybos į savo pasirodymus. Tačiau svarbiausias tikslas nuskamba iš dalyvavusių moksleivių lūpų: „Mes tiek daug patys sužinojome!“.

Šios projekto konkursai dar vyks Ukmergės, Alytaus, Mažeikių, Šakių, Utenos, Vilniaus savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius