-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpi Kinijos abortų statistika

Daugiau kaip 13 milijonų per metus arba 1 500 per valandą – tiek abortų atliekama Kinijoje. Vyriausybės duomenims, dauguma nepageidaujamų nėštumų nutraukiama, nes jauni žmonės nežino, kaip tinkamai naudotis kontracepcijos priemonėmis.
Protesto akcija prieš abortų liberalizavimą Madride.
1 500 per valandą – tiek abortų atliekama Kinijoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Statistika Kinija

Abortų skaičių šalyje didina ir tai, kad Kinijoje jau tris dešimtmečius galioja vadinamoji vieno vaiko politika.

Independent.co.uk pateikia Sveikatos apsaugos departamento duomenis: Anglijoje ir Velse, kur gyvena 62,6 mln. žmonių, pastaraisiais metais buvo atlikta beveik 190 tūkst. abortų. Kinijoje pernai atlikta 13 mln. abortų, šalyje gyvena 1,34 mlrd. žmonių. Kinijoje 1 000 moterų tenka 29,3 abortai, Anglijoje ir Velse – 17,5. 

Kinijos mokslo ir technologijų tyrimo instituto profesoriaus Wu Shangchun teigimu, abortų priežastis yra aiški – pusė gyventojų lytinių santykių metu nenaudoja jokios kontracepcijos. „Likusieji teigia vietoj kontracepcijos taikantys išorinę ejakuliaciją ir „saugius periodus“ lytiniams santykiams. Žmonės nesinaudoja moksliškai patikrintomis priemonėmis, tokiomis kaip prezervatyvai. Mažiau nei 10 proc. apklaustųjų teigė kaskart naudojantys prezervatyvus“, – sakė profesorius.

Prezervatyvų gamintojos „Durex“ neseniai atliktas tyrimas parodė, kad tik 12 proc. jaunų žmonių Kinijoje yra susipažinę su prezervatyvų naudojimu, nes visuomenėje apie seksą nekalbama ir jo gėdijamasi, trūksta elementarių fiziologinių žinių. Kinijos gyventojų komunikacijos centro 2009 ir 2010 metais atlikto tyrimo duomenimis, 49 proc. paauglių niekada nėra kalbėję apie seksą nei su savo mokytojais, nei su tėvais. Iš viso buvo apklausta 10 000 paauglių.

Statistika rodo, kad 6 mln. abortų kasmet atliekama jaunesnėms nei 25 metų moterims, dauguma jų nesusituokusios. Tyrimo duomenimis, šalyje pastoja penktadalis ikivedybinių lytinių santykių turinčių moterų. 90 proc. iš jų kreipiasi norėdamos nutraukti nėštumą.

Pekino ligoninės gydytojas Fanas Guangshengas pastebi, jog abortų skaičius kasmet auga. „Lytinės brandos amžius jaunuolius aplanko vis anksčiau, tuokiasi žmonės daug vėliau, todėl ikivedybinių lytinių santykių padaugėję, kartu su juo ir nepageidaujamų nėštumų“, – sakė gydytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius