Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaičiuoklė rūkaliams: kiek pinigų paleidžiate dūmais

Rūkaliai, užsidegdami eilinę cigaretę, dažnai nesusimąsto, kiek dūmais paleidžia pinigų. Kelios cigaretės per vakarėlį atrodo nedaug, bet sudėjus visus vakarėlius išeina solidi suma. O jei pakelio užtenka tik dienai...
Rūkymas balkone
Rūkymas kenkia sveikatai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Didžiosios Britanijos dienraščio „Daily Telegraph“ interneto svetainė siūlo savo surūkomas cigaretes paversti pinigais.

Rūkymas gali nulemti ne vien sveikatos sutrikimus ar ankstyvą mirtį. Jis taip pat kainuoja tūkstančius, pažymima tinklalapyje.

Lentelėje įrašę per dieną surūkomų cigarečių skaičių ir jų pakelio kainą, akimirksniu sužinosite, kiek tabakui išleidžiate per dieną, savaitę, mėnesį ir metus. Tiesa, išlaidos pateikiamos svarais, bet svarus nesudėtingoje skaičiuoklėje galima tiesiog pakeisti litais.

Jei rūkote kurias nors iš populiarių cigarečių, kurių pakelis kainuoja apie 9 litus, o jo užtenka keturioms dienoms, per dieną „sutraukiate“ 2,25 lito, per savaitę – 16 lito, per mėnesį – 68 litus, per metus – 819 litus.

Jei renkatės pigesnes cigaretes, bet maždaug 8 litus kainuojančio pakelio užtenka tik dienai, 56 litus išleidžiate jau per savaitę. Per mėnesį prarūkote 243 litus, o per metus – kone 3 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius