Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Čekijoje: gydytojai netyčia nutraukė ne tos moters nėštumą

Incidentas įvyko kovo 25 d., kai keturis mėnesius besilaukianti moteris atvyko į Prahos Bulovkos ligoninę, manydama, kad tai įprastas patikrinimas. Moteriai buvo atlikta narkozė ir be jos sutikimo bei žinios jai buvo atlikta chirurginė gimdos pašalinimo operacija, dėl kurios įvyko persileidimas, rašo postimees.ee.
Ligoninėje
Ligoninėje / Vida Press nuotr.

Personalas incidentą aiškina tuo, kad buvo manoma, jog procedūra yra atliekama kitai pacientei. Tiek kūdikio netekusi moteris, tiek moteris, kuriai buvo skirta procedūra, buvo kilusios iš Azijos.

Slaugytojai, gydytojai, ginekologai ir anesteziologai klaidos nepastebėjo, o medikai dėl šokiruojančio incidento apkaltino kalbos barjerą, praneša „New York Post“.

Stephen Andrews / Unsplash nuotr./Ligoninė
Stephen Andrews / Unsplash nuotr./Ligoninė

„Čekiškai kalbantis pacientas tikriausiai aktyviai priešintųsi, jei jam būtų atliekama nesuprantama procedūrai“, – sakė Čekijos medicinos rūmų vicepirmininkas ginekologas Janas Páda.

Policija šį įvykį tiria, o visi su juo susiję darbuotojai buvo nušalinti nuo darbo iki tyrimo pabaigos.

Pranešama, kad pacientei taip pat buvo pasiūlyta kompensacija. „Mūsų tikslas – išsiaiškinti priežastis ir garantuoti, kad tai niekada nepasikartotų“, – sakė Čekijos sveikatos priežiūros kokybės asociacijos pirmininkas Davidas Marxas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius