Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skubi pagalba sudirgusiai odai – cinkas

Priemones su cinku puikiai žino kūdikių oda besirūpinančios mamos, tačiau šios priemonės gali būti naudingos ne tik kūdikystėje. Cinko tepalas nepakeičiamas ir slaugant artimą žmogų. Prižiūrint prie lovos prikaustytą ligonį, naudojantį sauskelnes, labai svarbu skirti deramą dėmesį ne tik odos švarai, bet ir papildomai jos apsaugai.
Cinko tepalas – puiki profilaktikos priemonė ir skubi pagalba sudirgusiai, paraudusiai odai
Cinko tepalas – puiki profilaktikos priemonė ir skubi pagalba sudirgusiai, paraudusiai odai / Projekto partnerio nuotr.

Net ir idealiai rūpinantis slaugomo artimojo odos higiena ir švara, ne visada pavyksta išvengti paraudimų, iššutimų, bėrimo ar uždegimų, ypač jeigu slaugomas senyvas žmogus. Tokių žmonių oda yra gležnesnė ir pažeidžiamesnė. Senstant oda išskiria vis mažiau natūralių apsauginių riebalų, dėl to ji ima raukšlėtis, sausėja. Ypač jautriose intymiose vietose ją labiau veikia ne tik šlapimas, bet ir papildomi veiksniai: prakaitas, sausas oras, nepakankamas skysčių vartojimas, prasta mityba, stresas ir kiti.

Cinko nauda odai

Cinko oksidas, kaip veiklioji medžiaga, jau nuo senų senovės garsėja naudingomis odai savybėmis. Jis pasižymi antiseptinėmis, atkuriamosiomis, priešuždegiminėmis savybėmis, taip pat ramina, padeda sušvelninti odos paraudimus, iššutimą, bėrimą, niežulį. Svarbu žinoti, kad priemonės su cinku geriausiai veikia tada, kai naudojamos profilaktiškai tik pastebėjus pirmuosius požymius.

Kokį tepalą rinktis

Jeigu slaugote ligonį, kurio oda itin jautri, renkantis cinko tepalą svarbu atkreipti dėmesį, kad jame nebūtų parabenų, kvėpiklių ir kitų dirginamųjų medžiagų. Geriausia, kai gaminys yra ne tik dermatologų patvirtintas, bet ir pažymėtas ekologiniu ženklu. Tepalas turi būti patogiai naudojamas, lengvai tepamas, ne per tirštas, antraip gali subėgti į raukšles, palikti baltų dėmių ant odos ar užkimšti šlapimą sugeriančius gaminius.

Vaistinėse galima rasti ir švedų gamintojo siūlomą cinko tepalą, kuris idealiai tinka žmonėms, kurių oda yra jautri. Tai puiki profilaktikos priemonė ir skubi pagalba sudirgusiai, paraudusiai, iššutusiai odai.

Projekto partnerio nuotr./Cinko kremas „TENA Zinc Cream“
Projekto partnerio nuotr./Cinko kremas „TENA Zinc Cream“

Cinko tepalas „TENA Zinc Cream“:

  • Cinko oksidas ramina sudirgusią odą ir padeda ją apsaugoti nuo kitų pažeidimų.
  • Švelnus odai rapsų aliejus malšina perštėjimą. Vitaminas E minkština ir drėkina odą.
  • Be parabenų, dermatologų patikrintas, pažymėtas ekologiniu „Nordic Ecolabel“ ženklu.
  • Sudėtyje yra tik 5 komponentai (aktualu alergiškiems žmonėms, nes kuo mažiau ingredientų, tuo mažesnė alergijų tikimybė).
  • Cinko oksido koncentracija yra tobula, todėl jis lengvai tepamas, jo nereikia stipriai įtrinti, kad greitai susigertų.
  • Lengvai spaudžiama tūbelės formos pakuotė yra higieniška naudoti – nereikia pirštu kabinti tepalo, rizikuojant užteršti visą indelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius