Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 22

Šlapimo pūslės uždegimas: kas jį sukelia, kaip išvengti ir kodėl moterys susiduria dažniau?

Jei dažnai ir skausmingai šlapinatės, lydi „deginimo pojūtis“ neretai su skausmu pilvo apačioje, galima įtarti šlapimo pūslės uždegimą, dar vadinamą cistitu. Moteris ši liga vargina net 30 kartų dažniau negu vyrus. Apie tai, kas sukelia šį uždegimą, kada vertėtų skubiai kreiptis į gydytoją ir kokios priemonės padeda jo išvengti, portalui manodaktaras.lt pasakoja „Danys Clinic“ Šiauliuose gydytojas urologas Arnoldas Zabarskas.
Gydytojas urologas Arnoldas Zabarskas – apie šlapimo pūslės uždegimą
Gydytojas urologas Arnoldas Zabarskas – apie šlapimo pūslės uždegimą / Asmeninio archyvo ir 123RF.com nuotr.

Tai, kad moterims šlapimo pūslės uždegimas nustatomas gerokai dažniau nei vyrams, gydytojo teigimu, lemia anatominiai lyčių skirtumai.

„Vyrų sergamumas paprastu cistitu yra palyginti mažas. Literatūros duomenimis, juo serga mažiau nei 10 vyrų (iki 65 m.) iš 10 tūkst. atvejų per metus. Riziką susirgti cistitu didina lytiniai santykiai, moterims – barjerinės kontraceptinės priemonės, nes dėl jų paviršiuje esančių tam tikrų medžiagų yra naikinama įprasta makšties mikroflora – natūralus organizmo apsaugos mechanizmas“, – pasakojo gydytojas urologas A.Zabarskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius