Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 09

Soliariumai ir saulės vonios: gydytoja įvardijo žalą mūsų odai ir į ką būtina atkreipti dėmesį

Po gana ilgo vėsaus periodo neabejotinai esame išsiilgę saulės šilumos ir jau su pirmaisiais jos spinduliais skubame įgauti gražų įdegį, ilsėdamiesi savo sodybose, balkonuose ar prie vandens telkinių, ne vienas dar suspėja užsukti ir į soliariumus. Kaip tai veikia mūsų odą, ar yra saugių „deginimosi“ būdų ir ką būtina žinoti, jei oda staiga stipriai paraudonavo ar ėmė niežėti – portale manodaktaras.lt kalbamės su „Nordclinic“ gydytoja dermatovenerologe Iveta Gyliene.
Veido deginimas
Veido deginimas / 123RF.com nuotr.

– Pirmosiomis vasaros dienomis dažnas, svajojantis apie rusvą įdegį, pirmiausia apsilanko soliariumuose, manydami taip odą neva „paruošiantys“ deginimuisi saulėje. Ką apie tai manote?

– Be jokios abejonės, soliariumų naudojimas, kaip ir kaitinimasis saulėje, yra žalingas, nors iki šiol soliariumų gamintojai klaidingai deklaruoja tai kaip saugią alternatyvą. Dažniausiai soliariumuose naudojami UVA spinduliai, kartais lempos būna kombinuotos ir papildomai skleidžia UVB spindulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius