-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 19

Specialistas – apie nugaros skausmą: kas jį sukelia ir kaip jo atsikratyti?

Nugaros skausmas – labai dažna sveikatos problema. Teigiama, kad net 90 proc. populiacijos bent kartą yra jautę nugaros skausmus. Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Nervų ligų skyriaus vedėjas gydytojas neurologas Kęstutis Kudžma portalui manodaktaras.lt sako, kad daugelis su šia bėda susidūrusių žmonių dažniausiai žino vienintelę ligą – stuburo disko išvaržą, bet ši diagnozė yra tik viena iš daugelio, dėl kurių gali skaudėti nugarą.
Skausmą kenčianti moteris
Skausmą kenčianti moteris / 123RF.com nuotr.

Mediko teigimu, priežasčių gali būti labai daug. „Tai gali būti amžiniai pakitimai, ataugos, degeneraciniai procesai, daug uždegiminių ligų taip pat gali išprovokuoti nugaros skausmus. Dar gali būti specifiniai pakitimai: reumatas ar jungiamojo audinio ligos, kurios provokuoja sąnarių ligas.

Sąnarių bėdos taip pat gali būti nugaros skausmo kaltininkės. Juk sąnariai yra tarsi lego kaladėlės, gali būti užspaustas nervas, sąnario uždegimas ar raiščių pertempimas. Kaulėjantis stuburas, ataugas leidžiantis stuburas, susidėvėjusios sąnarių kremzlės taip pat gali sukelti lėtinius skausmus“, – vardijo gydytojas neurologas K.Kudžma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius