Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 22

Specialistė paaiškino, kodėl žiemą gali kamuoti lėtinė sloga

Vargina nosies užgulimas, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas per nosį, o neretai – ir akių niežėjimas bei ašarojimas? Tai gali būti alerginio rinito simptomai, kurie, nors dažniau pasireiškia žydėjimo laikotarpiu, gali būti juntami visus metus. Jais dažniau skundžiasi asmenys, kurių organizmas yra įsijautrinęs namų dulkių erkučių alergenams. Apie tai, kaip tinkamai šią alergiją kontroliuoti ir palengvinti sau kasdienybę – portalas manodaktaras.lt kalbina gydytoją alergologę ir klinikinę imunologę Justiną Šematonytę.
Justina Šematonytė ir asociatyvi nuotr.
Justina Šematonytė ir asociatyvi nuotr. / Asmeninio archyvo nuotr. ir Fotolia nuotr.

Alerginis rinitas – tai įkvepiamų oro alergenų sukeltas sezoninis arba lėtinis nosies gleivinės uždegimas, kuriuo, literatūros duomenimis, serga apie 15–30 proc. įvairaus amžiaus žmonių. Tačiau pastebima, kad ligos pikas yra antrasis–ketvirtas dešimtmetis, vėliau palaipsniui sergamumas mažėja.

Pasak alergologės ir klinikinės imunologės J.Šematonytės, ši alergija gali pasireikšti visais metų laikais, priklausomai nuo alergenų, kuriems yra įsijautrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius