Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sportas poroje – padidėjęs artumo ir aistros jausmas

Pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie sveiką gyvenseną, subalansuotą mitybą ir sportą. Žmonės stengiasi pagerinti savo gyvenimo kokybę ir visapusiškai tobulėti. Daugelis pradeda sportuoti vieni namuose arba pradeda lankyti sporto klubus. Tačiau kartais ne visiems užtenka motyvacijos sportuoti vieniems.
Temos: 2 Treniruotė Sportas

Sportas poroje – išeitis, norintiems pasiekti savo tikslų ir neprarasti motyvacijos. Labai svarbu turėti žmogų, kuris padrąsina, pastumia į priekį ir neleidžia sustoti. Jūsų ir partnerio tikslai turėtų būtų vienodi, kad abu būtumėte susikoncentravę į treniruotę.

Taip pat bendra veikla suartina emociškai, sukuria bendrus prisiminimus bei išgyvenimus. Visi šie dalykai turi nemažą įtaką tarpusavio santykiams. Siekdami bendrų tikslų mes atsiveriame, būname nuoširdesni, o tai ir lemia geresnių santykių kūrimą.

Dalyvavimas tokioje pat fizinėje veikloje su antrąja puse turi daug teigiamų savybių. Poros teigia, kad jaučiasi labiau patenkintos santykiais, jos jaučiasi labiau įsimylėjusios ir suartėjusios. Sportas mažina įtampą kasdienybėje, o sportuojant poroje, mažinama įtampa ir tarpusavio santykiuose.

„Kai esame stebimi, tikėtina, kad padidėja mūsų ištvermė, jėga. Mes esame tarsi priversti eiti į priekį, galime atlikti daugiau, nei patys galvojome, kad galime,“ – pasakojo „Athletic Duo“ komandos narys Ronaldas Račkauskas.

Sportuodami poroje daug pratimų atliksite kartu, tad pamatysite vienas kitą ne tik besišypsančius, pasikrovusius geros energijos, bet ir pavargusius. Sportuojant poroje suartėjama fiziškai, sukuriamas ir tam tikras intymumas, kuris veda prie padidėjusio artumo ir aistros. Galime jausti partnerio padidėjusį širdies ritmą, užgniaužtą kvapą bei šilumą.

Sportas dviese tampa ne tik smagiu laiko praleidimu kartu, bet ir pilnavertiška treniruote. Galima sakyti, kad sukuriamas „mūsų“ laikas, kurio metu formuojasi įprotis gerinantis gyvenimo kokybę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ronaldas Račkauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ronaldas Račkauskas

„Jei pratimą atliekate netaisyklingai ar net juokingai, antroji pusė jums tai pasakys, pamokys ar pasijuoks kartu“, – sakė sporto entuziastas Ronaldas.

Šių eilučių autorė pati įsitikino sporto poroje nauda. Pratimus, kuriuos parinko treneriai iš „Athletic Duo“ komandos, atliko kartu su savo draugu. Parinkti pratimai padeda ne tik sustiprinti raumenis, bet ir praleisti laiką produktyviai.

Atsilenkimai surėmus pėdas

Atliekant šį pratimą, abu partneriai įsitvirtina atsilenkimų pozicijoje, susiremiant pėdomis taip, kad kojos būtų sulenktos 90 laipsnių kampu. Viso pratimu metu vertėtų vadovautis klasikine atsilenkimų technika: galva laikoma tiesiai, žvilgsnis nukreiptas į dangų, iškvėpti reikėtų lenkiantis į viršų, tuo pačiu įtempiant pilvo raumenis. Pratimas puikiai tinka, norint sustiprinti pilvo raumenis, treniruoti liemenį. Pratimą atlikti nuo 8-12 kartų 4 serijas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas pilvo raumenims
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas pilvo raumenims

Įtūpstai susikibus rankomis

Visapusiškas pratimas kojoms, stimuliuoja šlaunų raumenis bei sėdmenis. Startinė pozicija primena šokį – susikimbama rankomis vienas priešais kitą. Vienas partneris žengia pirmyn, tuo tarpu kitas žengia atgal. Siekiant, kad pratimas būtu atliktas kuo taisyklingiau, blauzda su šlaunimi turėtų sudaryti 90 laipsnių kampą, o kelio sąnarys neturėtų būti išsikišęs už kojos pirštų linijos. Taip pat svarbu liemenį išlaikyti tiesų, stengtis pečius atlošti šiek tiek atgal. Pratimą atlikti nuo 8-12 kartų 4 serijas. Atlikus reikiamą pakartojimų skaičių, reikėtų atlikti analogiškus veiksmus su kitomis kojomis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas kojoms
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas kojoms

Delnų stūmimas atsistojus vienas priešais kitą

Atliekant tokį pratimą, svarbu pajusti partnerio galimybes ir treniruojamų raumenų krūvį, nes vienas partneris sprendžia, kokio lygio pasipriešinimą suteikti kitam. Reikėtų stengtis sukelti pasipriešinimą – stumiant ranką į priekį, o kitas partneris turėtų šiek tiek neleisti tai padaryti. Toks veiksmas turėtų stimuliuoti labiau krūtinės raumenis, todėl reikėtų stengtis, jog ranka su pečiais sudarytų vieną liniją. Į darbą pakankamai aktyviai įsitraukiami ir priekiniai deltiniai raumenys. Pratimą atlikti nuo 8-12 kartų 4 serijas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas krūtinei
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas krūtinei

Rankos lenkimas bicepsui

Smagus pratimas, kuris vienam partneriui stimuliuoja dvigalvius žasto raumenis (bicepsus), kitam pečių raumenis. Partneris padeda ištiestas rankas ant kito partnerio per alkūnės sąnarį sulenktos rankos. Atliekamas rankos lenkimas bicepsui, kai tuo tarpu kitas partneris turėtų stengtis sukurti reikiamą pasipriešinimą. Asmuo, kuris atlieka rankos lenkimą, alkūnę turėtų stengtis išlaikyti prie liemens (šono) ir stacionarią – nejudinti. Nugara išlaikoma tiesi, keliai gal būti šiek tiek sulenkti. Pratimą atlikti nuo 8-12 kartų 4 serijas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas rankų raumenims
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas rankų raumenims

Dviračiai dviese

Gerai žinomas, efektyvus pratimas presui. Norint jį įgyvendinti, reikėtų stengtis su priešinga alkūne paliesti priešingą kelį. Viso pratimo metu reikėtų ritmingai kvėpuoti. Veiksmas atliekamas kartu su partneriu, todėl reikėtų stengtis judesius atlikti ritmingai, sinchroniškai. Ilgainiui perpratus partnerio biologinį rimtą, tempą, viskas vyksta natūraliai, tarsi savaime. Pratimą atlikti nuo 8-12 kartų 4 serijas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas pilvo raumenims
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas pilvo raumenims

Stūmimai pečiams dviese

Partnerės nugara turėtu būti tiesi, rankos keliamos į viršu, tuo pačiu partneris sukuria pasipriešinimą. Norint išvengti traumų, labai svarbu šio pratimo metu nesusikibti rankomis, kaip tai yra įprasta poroje. Verčiau tas, kuris atlieka stūmimą į viršų, laiko suspaustus kumsčius. Tokiu būdu išvengsite nenatūralios riešų pozicijos. Pratimo metu stimuliuojami pečių raumenys, viršutiniai krūtinės raumenys (tam, kuris stumia rankas į viršų). Pratimą atlikti nuo 8-12 kartų 4 serijas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas rankų raumenims
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Treniruotė poroje, pratimas rankų raumenims

Savo patirtimi dalinosi ir treniruotę vedė R.Račkauskas iš „Athletic Duo“ komandos.

„Athletic Duo“ projekto idėja – patraukliai pateikti sportą, mitybą ir su tuo susijusius dalykus plačiai žmonių auditorijai. Sveikos gyvensenos entuziastai siekia populiarinti sveiką bei aktyvų gyvenimo būdą.

VIDEO: Sportas dviese: 5 efektyvūs pratimai porai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius