Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto klubai atveria duris: ar lietuviai pasiilgo sporto salių ir kas jose naujo?

Pastarieji mėnesiai aktyviems gyventojams Lietuvoje buvo gana sudėtingi. Dažno kūnas pajuto fizinės veiklos, profesionalių treniruočių ir treniruoklių trūkumą. Pasiilgo tautiečiai ir bendruomenės, kuri gausiai renkasi į veiklą tik ką atnaujinusius sporto klubus. Pastarųjų atstovai įsitikinę, kad nuo šiol sportuosime kitaip – saugiau ir atsargiau.
„Forum“ sporto klube
Sporto klubuose fiksuojamas augantis lankytojų aktyvumas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sporto lietuviams tikrai trūko. Išėjimo iš namų, socializacijos, ankstesnių įpročių. Mūsų sporto klubas egzistuoja kaip bendruomenė, kurioje žmonės sportuoja įprastu režimu, todėl manau, kad ir sporto, ir vieni kitų žmonės pasiilgo.

O nuotaikos jaučiamos įvairios – dauguma sugrįžo, kiti dar šiek tiek baiminasi dėl bendros situacijos, nori pailsėti namuose“, – 15min pasakoja Dovilė Pilipavičienė, kurios vadovaujamame „Forum“ sporto klube Vilniuje pastarosiomis dienomis fiksuojamas lankytojų aktyvumas artėja prie buvusio praėjusių metų gegužę.

Skiria skaidraus plastiko pertvaros

Kai kurie sporto klubai karantino metu atsakingai ruošėsi lankytojų sugrįžimui. Pasak D.Pilipavičienės, vien valymo darbus atliekantį personalą teko padidinti keliais kartais.

„Svarbiausia – saugus lankymasis. Nuolat vykdome patalpų valymą ir dezinfekciją, užtikriname reikiamus atstumus tarp tuo pačiu metu klube sportuojančių žmonių. Ventiliacijos sistema dirba padidintu aktyvumu, į patalpas nuolat tiekiamas šviežias oras. Padidinome valytojų, dirbančių persirengimo kambariuose, treniruoklių salėje, skaičių. Po kiekvieno apsilankančio žmogaus dezinfekuojame spintelę ir dušą, kuriuo jis naudojosi.

Nuolat komunikuojame su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, tariamės, kaip galėtume įgyvendinti rekomendacijas, ar sprendimai, kuriuos priimame, tinkami“, – teigia „Forum“ sporto klubo vadovė D.Pilipavičienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pertvaros sporto klube
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pertvaros sporto klube

Atstumą tarp sportuojančių užtikrina 15min pašnekovės vadovaujamo sporto klubo treniruoklių salėje visuotinio karantino metu įrengtos skaidraus plastiko pertvaros.

Kur pertvarų nėra, reikiamą 2 m distanciją išlaiko išjungti kai kurie treniruokliai.

Realus lankytojų skaičius fiksuojamas internete

„Forum“ sporto klubo darbuotojai dirba su veido kaukėmis, lankytojai bendro naudojimo patalpose taip pat priimami tik dėvintys jas.

Nuo šiol nebėra reikalavimo pateikti administratoriui sporto klubo narystės kortelės – pakanka ją parodyti, laikantis saugaus atstumo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Po kiekvieno apsilankančiojo dezinfekuojamas dušas bei spintelė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Po kiekvieno apsilankančiojo dezinfekuojamas dušas bei spintelė

Lankytojai taip pat pasirašo sutikimus, kad neturi jokių ligos simptomų, matuojama jų kūno temperatūra. Be to, sporto klube laikomasi judėjimo dešine puse.

„Šiek tiek pakeitėme treniruočių grafiką, kadangi po kiekvieno užsiėmimo turime dezinfekuoti patalpas. Ypatingą dėmesį skiriame grindų ir kilimėlių dezinfekcijai. Reikia registruotis į treniruotes, kartais ir vietos nebelieka, kadangi oficialiai būtina riboti žmonių užsiėmimuose kiekį. Vienu metu grupinėje treniruotėje dalyvauti gali dešimt narių, nuo pirmadienio priimsime jau šešiolika. Labai tikimės klientų supratimo, kad nepatogioje situacijoje gyvename tik laikinai“, – pabrėžia D.Pilipavičienė.

„Forum“ sporto salėje vienu metu sportuoti gali 100 žmonių. Nuo birželio 1 dienos klube viso lankytis galės 150, o apie „eismą“ realiu laiku sužinoti galima apsilankius internetinėje įstaigos svetainėje.

„Galiu įvardinti laikus, kuomet sporto klube įprastai būna mažiausia lankytojų. Anksti ryte, tarp 6:30 ir 10 valandos, per pietus, nuo 13 iki 16 valandos, ir vakare, tarp 19 ir 21 valandos. Jeigu turite galimybę, pakviesčiau atvykti šiuo metu“, – vardija D.Pilipavičienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dovilė Pilipavičienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dovilė Pilipavičienė

Pozityviai nuteikia bendruomenės narių supratingumas

15min pašnekovė neabejoja, kad prie taisyklių, kurių laikymosi sporto klubo lankytojai vis dar mokosi, įprasime visai netrukus.

„Džiugina tai, kad bendruomenės nariai atsakingai laikosi saugumo reikalavimų ir supranta jų svarbą. Prieš naudodami treniruoklį atsakingai dezinfekuoja, kaip ir pasinaudoję juo. Esame ir nepaliaukime būti atsargiais, sąmoningais ir atsakingais žmonėmis. Juk gyvename bendruomenėje ir vieni kitais turime rūpintis“, – akcentuoja D.Pilipavičienė.

Pasak „Forum“ sporto klubo direktorės, su sustiprintomis saugumo sąlygomis pamažu grįžtama į įprastą gyvenimo ritmą: nuo pirmadienio lankytojams jau bus prieinamos baseino ir pirčių paslaugos, plaukimo treniruotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius