-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendimas Kauno klinikų vadovu skirti Renaldą Jurkevičių nebuvo apskųstas, laukiama STT išvadų

Prieš savaitę konkursą eiti Kauno klinikų generalinio direktoriaus pareigas laimėjęs Renaldas Jurkevičius – jau beveik sėdi naujoje kėdėje.
Kauno klinikų generalinio direktoriaus konkursą laimėjęs Renaldas Jurkevičius
Kauno klinikų generalinio direktoriaus konkursą laimėjęs Renaldas Jurkevičius / Kauno klinikų nuotr.

Paaiškėjo, kad konkurso komisijos, sudarytos iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), kurie yra klinikų steigėjai, sprendimas per tris darbo dienas nebuvo apskųstas, todėl dabar belieka praeiti tik Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) barjerą. Šią informaciją 15min.lt patvirtino Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Jei STT jokių dėmių R.Jurkevičiaus biografijoje neras, sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Andriukaičiui beliks pasirašyti darbo sutartį ir Juozą Pundžių generalinio direktoriaus pareigose iki liepos 1-osios pakeis naujas vadovas.

Juozas Pundzius
Juozas Pundzius

J.Pundzius didžiausiai šalies gydymo įstaigai vadovavo net 18 metų. Jis taip pat dalyvavo Kauno klinikų vadovo konkurse ir tikėjosi jį laimėti, tačiau visi 6 komisijos nariai, daugeliui netikėtai, vienbalsiai palaikė LSMU prorektoriaus studijoms Renaldo Jurkevičiaus kandidatūrą.

Nors konkurso baigtis per tris dienas nebuvo apskųsta, J.Pundzius dar turi teisę per mėnesį kreiptis į teismą dėl komisijos sprendimo. Jei kreiptųsi į teismą, proceso trukmė – sunkiai prognozuojama.

Ir J.Pundzius, ir R.Jurkevičius pasibaigus konkursui atsitvėrė tylos siena. Jie nekomentuoja nei komisijos sprendimo, nei savo tolimesnių planų.

15min.lt primena, kad priėmus naują tvarką, gydymo įstaigų vadovai nuo šiol gali būti renkami tik vienai 5 metų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius