-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sūris su mėlynuoju pelėsiu gali padėti apsisaugoti nuo širdies ligų

Sveikatai naudingų produktų sąraše atsidūrė ir prancūziškas sūris su mėlynuoju pelėsiu, turintis priešuždegiminių savybių.
Sūris su mėlynuoju pelėsiu
Sūris su mėlynuoju pelėsiu / Fotolia nuotr.

Tai gali paaiškinti, kodėl prancūzai retai miršta nuo širdies bei kraujagyslių sistemos ligų ir, nepaisant riebios gurmaniškos dietos, mėgaujasi ilgu gyvenimu, rašo „Malaysian Insider“ su nuoroda į žurnalą „Medical Hypothesis“, kuriame spausdinami naujo tyrimo rezultatai.

Kembridže įsikūrusios biotechnologijų kompanijos „Lycotec“ mokslininkai išsiaiškino, kad pelėsinis sūris, pavyzdžiui, rokforas, turi priešuždegiminių savybių. Jis esą geriausiai veikia rūgščioje terpėje, pavyzdžiui, skrandžio gleivinėje arba ant odos.

Ryšys tarp širdies ligų ir uždegimo – natūralios organizmo reakcijos į sužeidimą – kol kas tiriamas. Esant nuolatiniam uždegimui, kenčia arterijų sienelių gleivinė ir formuojasi pavojingos apnašos.

Mokslininkai tikisi iš mėlynojo pelėsinio sūrio išskirti prieuždegimines medžiagas, kurias galėtų naudoti farmacijoje ar kosmetikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius