Tai gali paaiškinti, kodėl prancūzai retai miršta nuo širdies bei kraujagyslių sistemos ligų ir, nepaisant riebios gurmaniškos dietos, mėgaujasi ilgu gyvenimu, rašo „Malaysian Insider“ su nuoroda į žurnalą „Medical Hypothesis“, kuriame spausdinami naujo tyrimo rezultatai.
Kembridže įsikūrusios biotechnologijų kompanijos „Lycotec“ mokslininkai išsiaiškino, kad pelėsinis sūris, pavyzdžiui, rokforas, turi priešuždegiminių savybių. Jis esą geriausiai veikia rūgščioje terpėje, pavyzdžiui, skrandžio gleivinėje arba ant odos.
Ryšys tarp širdies ligų ir uždegimo – natūralios organizmo reakcijos į sužeidimą – kol kas tiriamas. Esant nuolatiniam uždegimui, kenčia arterijų sienelių gleivinė ir formuojasi pavojingos apnašos.
Mokslininkai tikisi iš mėlynojo pelėsinio sūrio išskirti prieuždegimines medžiagas, kurias galėtų naudoti farmacijoje ar kosmetikoje.