Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 16

Susigundę holivudine šypsena lietuviai dantis tvarkosi Turkijoje: nepaiso įspėjimų, kad iš jų gali likti tik „spyglio forma“

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose galima pamatyti nemažai įrašų apie tai, kaip žmonės džiaugiasi holivudine šypsena, kurią „pagamino“ klinikų Turkijoje specialistai. Ši šalis pacientus vilioja mažomis kainomis bei galimybe ne tik gydytis, bet ir paatostogauti – klinikos nemokamai siūlo apgyvendinimą viešbučiuose, suorganizuoja transportą. Vis dėlto tai tik gražioji pusė. Atsiranda vis daugiau istorijų, kas iš tiesų su dantimis tokiose klinikose padaroma. „Iš danties dažnu atveju lieka tik spyglio forma“, – sako gydytoja odontologė ortopedė Eglė Vindašiūtė-Narbutė.
Pasekmės dantis patikėjus klinikoms Turkijoje
Pasekmės dantis patikėjus klinikoms Turkijoje / 123RF, TikTok/@amandaturner1809, TikTok/@chata_tik

Tvarkytis dantis nusprendė Turkijoje

Patricija Liaudanskaitė ne su malonumu prisimena, kokia anksčiau buvo jos dantų būklė – moteris apatiniame žandikaulyje turėjo parodontozę, dėl kurios klibėjo ar buvo iškritę dalis dantų. Kaip ji pasakoja, buvo aišku, kad reikia šalinti visus apatinius dantis.

„Kartą vieną dantį tiesiog paprasčiausiai pati išsitraukiau namie, – pasakoja P.Liaudanskaitė. – Anksčiau nesugebėjau susitvarkyti dantų, nes turėjau labai didelę baimę odontologams – dar nuo tada, kai mokyklos laikais vesdavo į tarybines klinikas. Ketinau gydytis Klaipėdoje, bet tiesiog, atėjus metui, alpdavau, todėl man negalėjo nieko padaryti.

Situacija suprastėjo iki tiek, kad apačioje buvo likę du sveiki mano dantys – kitus reikėjo pašalinti.“

Asmeninio albumo nuotr./Patricija Liaudanskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Patricija Liaudanskaitė

Supratusi, kad kitos išeities nėra, Patricija ėmė domėtis klinikomis Lietuvoje. Svarbiausias jos prioritetas buvo, jog specialistai gydytų taikydami sedaciją arba anesteziją – visgi, anot moters, nė viena klinika to nedarė. Taip jos radare atsidūrė Turkija.

„Ne paslaptis, kad daug žmonių, atostogaudami Turkijoje, rado klinikas, ir jose gydėsi. Su laiku tokios naujienos pradėjo plisti socialiniuose tinkluose, žmonės dalijosi, kaip toje šalyje susidėjo dantis. Kartu atsirado tarsi reklama, kad ten yra gerokai pigiau nei Lietuvoje ar kitose valstybėse, – prisimena P.Liaudanskaitė. – Buvau radusi klinikų Ukrainoje, Baltarusijoje, bet nejaučiau pasitikėjimo.

Svarsčiau ir apie Turkiją, tačiau nebuvo žmonių, kurie galėjo man garantuoti, kad papulsiu į puikią kliniką. Daug kas galvoja, jog ten yra apgaulė – panašios mintys sukosi ir man. Vis dėlto, kai ieškojau vietų Lietuvoje, viskas taip pat atsirėmė į finansus – aš neturėjau galimybės susitvarkyti dantų, nes kainos tikrai yra žymiai didesnės.“

Daug kas galvoja, jog ten yra apgaulė – panašios mintys sukosi ir man.

Praėjusių metų birželį Patricija atostogavo Turkijoje, kur atsitiktinai užsimezgė pokalbis su viešbučio darbuotoju – netikėtai tema pasisuko apie dantų gydymą, tad šis pasiūlė moteriai patikimą kliniką ir rekomendavo pasikonsultuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius