Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sutikimą donoro kortelei gauti jau galima pildyti ir elektroniniu būdu

Nacionalinis transplantacijos biuras prie SAM informuoja, kad Teisės aktų registre paskelbta nauja asmens sutikimo ir nesutikimo tapti donoru tvarka: sutikimą po mirties tapti organų donoru galima pasirašyti ir elektroniniu būdu.
Donoro kortelė
Donoro kortelė

Tai buvo patvirtinta Sveikatos apsaugos ministro įsakymu. Sutikimą donoro kortelei gauti galima užpildyti per interneto svetainę www.transplantacija.lt. Šioje svetainėje rasite nuorodą „Pasirašyk internetu“. Norint pasirašyti sutikimą donoro kortelei gauti, reikės patvirtinti savo tapatybę per elektroninę bankininkystę ar elektroniniu parašu. Sutikime esančius duomenis Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM specialistai registruos Žmogaus audinių ir organų donorų bei recipientų registre. Sutikimą užpildžiusiam žmogui bus išsiųsta donoro kortelė.

Kuriant naująjį Lietuvos Respublikos žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorystės ir transplantacijos įstatymą, buvo atsižvelgta į daugelio žmonių pageidavimus, sudaryta galimybė sutikimą donorystei pasirašyti elektroniniu būdu. Elektroninė donoro kortelės pildymo sistema išbandyta ir jau veikia.

Jei atsirastų nesklandumų, Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM specialistai kartu su sistemą kūrusia įmone „Atea“ pasirengę juos ištaisyti. Apie klaidą prašytume pranešti telefonu  8 5 279 60 96 arba parašyti Nacionaliniam transplantacijos biurui elektroniniu paštu info@transplantacija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius