-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikatos patikrinimas viešint JAV gali kainuoti ir 20 tūkst. Lt

„Dvi dešimtis tūkstančių litų siekianti sąskaita už sveikatos patikrinimo paslaugas Jungtinėse Amerikos Valstijose gali būti pateikta net visiškai sveikam žmogui“, – sako skandinavų draudimo bendrovės „If“ asmens žalų specialistė Alytė Balkuvienė.
Medicina
Medicina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot ekspertės, daugelis žino, kad sveikatos paslaugos JAV yra labai brangios, tačiau tai, kad vien sveikatos patikra ten gali kainuoti iki 20 tūkst. litų, mūsų tautiečiams dažnai būna šokiruojanti naujiena.

„Galima sakyti, kad milžiniškos sąskaitos iš Jungtinių Valstijų už sveikatos paslaugas nėra pavieniai atvejai, o jau tam tikra tendencija, kurią nulėmė keletas priežasčių. Pirmiausia, supaprastinus vizų suteikimo tvarką, gerokai padaugėjo Lietuvos gyventojų kelionių šia kryptimi. Kita priežastis, kodėl tikrintis sveikatą nusprendžiama būtent JAV, yra po ilgo skrydžio lėktuvu atsiradę skausmai širdies plote“, – teigia A. Balkuvienė.

Dėl slėgio pokyčių ir ilgo sėdėjimo lėktuve kai kurie žmonės ima justi skausmus, primenančius širdies negalavimus. Būtent šie nerimą keliantys simptomai ir atveda keliautojus į JAV gydymo įstaigas, kuriose pasiskundus skausmu širdies plote atliekama ypač daug nuoseklių ir brangių tyrimų.

„If“ duomenimis, jeigu širdies darbą patikrinti prireikia keliaujantiems Europoje, draudimo išmokos tokiais atvejais būna gerokai mažesnės – nuo 1700 iki 5200 litų.

Norint išvengti nemalonių pojūčių širdies plote ar kitų smulkių sveikatos sutrikimų, specialistai pataria skrendant vartoti pakankamai skysčių (geriausia, jei tai būtų geriamasis negazuotas vanduo), taip pat reikėtų vengti alkoholinių gėrimų, atsisakyti sunkiai virškinamo maisto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius