Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikuoliai grūdinsis ledinėje Baltijos jūroje

Šiemet „Palangos ruonių“ šventė Palangoje rengiama vasario 15-16 d. Be tradicinės programos ir maudynių, kadangi Lietuvos sveikuolių sąjunga ir Seimas 2014-uosius metus paskelbė Sveikos šeimos ir vaikų sveikatos metais, svečiai dalinsis savo patirtimi sąmoningos tėvystės, vaikų ugdymo klausimais.
Sveikuoliai mėgavosi maudynėmis
Sveikuoliai mėgavosi maudynėmis / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Lietuvos sveikuolių sąjunga yra holistinės sveikatos sistemos šalininkė, grūdinimasis ir žmogaus organizmo atsparumo didinimas yra vienas iš svarbiausių šios sistemos elementų. Visi holistinės sveikatos sistemos elementai organizacijoje turi jų populiarinimui ir išryškinimui visuomenėje skirtas šventes. Todėl kiekvienų metų vasario mėn. Palangoje rengiamas respublikinio masto renginys, skirtas grūdinimuisi skatinti.

Pagrindinis jo tikslas tikrai nėra pademonstruoti, kokie sveikuoliai yra „kieti“, svarbiausia šioje šventėje – pademonstruoti, kad nereikia bijoti gamtos, šalto vandens, kad grūdinimosi procedūros padeda didinti organizmo atsparumą, daro jį ištvermingesniu, apsaugo ne tik nuo ligų, bet ir nuo stresų bei įtampos.

Šis renginys taip pat skirtas šiltam bendraminčių susitikimui, bendravimui, pasikeitimui patirtimis, entuziazmo sveikai gyventi palaikymui, uždegimui.

Mintis apie grūdinimąsi skatinančius renginius kilo estui H. Seibei, gyvenusiam Šilutėje 1986 m. Jis susisiekė su tuometiniu Valstybinio kūno kultūros ir sporto komiteto kūno kultūros valdybos viršininku Dainiumi Kepeniu ir pasiūlė savo pagalbą organizuojant šiuos renginius.

Šiemet „Palangos ruonių“ šventė rengiama vasario 15-16 d. Palangoje. Be dideles žiūrovų minias pritraukiančių žiemos maudynių Baltijos jūroje, šventės metu vyks įdomių susitikimų klubas, kuriame dalyvių laukia kovos menų studijos „Jeet Kune Do“ studija įkūrėjas ir treneris, trijų vaikų tėtis, lektorius Vaidas Arvasevičius, „Nėščiųjų sveikatingumo mokyklos“ vadovas, Lietuvos perinatalinės psichologijos ir medicinos asociacijos prezidentas, gydytojas Romualdas Šemeta ir ankstyvojo meninio ugdymo mokyklos „Laumių pieva“ įkūrėja ir vadovė Violeta Rugutskaitė.

Kadangi Lietuvos sveikuolių sąjunga ir Seimas 2014-uosius metus paskelbė Sveikos šeimos ir vaikų sveikatos metais, svečiai dalinsis savo patirtimi sąmoningos tėvystės, vaikų ugdymo klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius