Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčių išvakares aptemdė trauma: darbingumą prarado metams

Laukdami gražiausių metų švenčių skubame pirkti dovanas, tikimės sniego, gausaus šventinio stalo ir jaukaus laiko su artimaisiais. Tokiomis nuotaikomis pernai gruodžio 21 d. gyveno ir 44 metų klaipėdietis Zigmas, jau 20 metų dirbantis mechaniku statybinės technikos aptarnavimo įmonėje. Paskutinė metų darbo diena įmonėje skriejo įprastu ritmu: visi norėjo greičiau pabaigti darbus ir skubėti pas artimuosius ruoštis šventėms. Deja, Zigmas į namus negrįžo nei tądien, nei dvi artimiausias savaites – skaudi nelaimė darbe ilgam suluošino ir į ligos patalą paguldė stiprų jauną vyrą.
Trauma
Trauma / Partnerio nuotr.

„Visada esu atsargus, todėl ir tą dieną neturėjau jokios blogos nuojautos. Ruošėme darbo techniką, reikėjo pripūsti padangą. Palindau po mašina. Operatorius manęs nepastebėjo ir pradėjęs važiuoti agregatas mane prispaudė. Atsipeikėjau ligoninėje“, – pasakoja Zigmas.

Šioje situacijoje Zigmas dėkoja aukštesnėms jėgoms, kad liko gyvas – plaučių kontūzija, daugybiniai kaukolės, šonkaulių, kryžkaulio, nosies lūžiai, abiejų ausų būgnelių plyšimas, širdies sutrenkimas. Šventes Zigmas praleido ligoninėje: trys dienos reanimacijoje, 10 dienų plaučių ligų skyriuje ir du mėnesiai ligos patale namuose. Po pusės metų Zigmui teko vėl grįžti į ligoninę – nesėkmingai sugijusį kryžkaulio kaulą teko operuoti ir sutvirtinti. Per kiek laiko pavyks atsistoti ant kojų po tokios traumos, priklauso nuo kiekvieno organizmo savybių ir skiriamo laiko reabilitacijai.

„Net ir po tokios daugybinės traumos pusę metų nesulaukiau jokių valstybės kompensuojamų reabilitacijos procedūrų. Tik praėjus pusei metų, po operacijos, man buvo skirtos trys savaitės reabilitacijos. Gydytojai sako, kad po tokios operacijos žmogui atsigauti reikia nuo 8 iki 10 mėnesių. Norėjau pasveikti kuo greičiau, todėl papildomai pirkau vandens procedūras, važiavau gydytis į sanatoriją. Buvau vienas iš tų laimingųjų, kurie galėjo sau leisti tiek procedūrų, kiek reikėjo. Norint greičiau atsistatyti, reikia nemažai lėšų. Greičiau sveikti man padėjo „Aviva Lietuva“ draudimo išmoka. Draudimą turiu jau 17 metų, tik negalvojau, kad juo teks pasinaudoti tokiomis aplinkybėmis. Be šių pinigų mano sveikimo kelias būtų buvęs daug ilgesnis“, – sako sunkią traumą patyręs vyras.

Išties – tiek sirgti, tiek ir sveikti – kainuoja. Pavyzdžiui, viena para neištaigingoje sanatorijoje su procedūromis kainuoja nuo 60 eurų, o susigrąžinti sveikatą dažnai prireikia kelių savaičių ar mėnesių. Draudimas nuo nelaimingų atsitikimų leidžia greičiau atsigauti po traumos ir grįžti į darbingą gyvenimo ritmą.

Praėjus beveik metams po traumos, šias šv. Kalėdas Zigmas jau sutiks namuose su savo artimaisiais. Gavęs gydytojų pritarimą, vyras tikisi artimu metu taip pat grįžti ir į savo mylimą darbą.

Pernai traumas patyrė daugiau nei 300 tūkst. lietuvių. Vien per 2018 m. „Aviva Lietuva“ išmokėjo daugiau nei 3000 išmokų klientams patyrusiems traumas.

18 metų veikianti „Aviva Lietuva“ priklauso vienai stambiausių draudimo grupių Europoje „Aviva“, turinčiai 323 metus pasaulinės investavimo ir draudimo patirties. Iš viso „Aviva Lietuva“ rūpinasi beveik 300 tūkst. gyvybės draudimo ir pensijų fondų klientų. Lietuvos banko duomenimis, per 10 metų įmonė savo klientams nelaimės ir ligos atvejais išmokėjo daugiausia rinkoje – beveik 30 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius