Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šventinis laikotarpis – iššūkis kepenims. Ką vertėtų žinoti?

Kepenys – organas pirmiausiai sutinkantis visus nuodus ir žalingus faktorius patenkančius į žmogaus ir aukštesniųjų žinduolių organizmą.
Šventinis laikotarpis – iššūkis kepenims. Ką vertėtų žinoti?
Šventinis laikotarpis – iššūkis kepenims. Ką vertėtų žinoti? / „LiverComp“ nuotr.

Šiuolaikinis gyvenimas nestokoja žalojančių medžiagų prasiskelbiančių tiek iš išorės su maistu, gėrimais, oru, tiek iš kūno vidaus apsirgus, sutrikus medžiagų apykaitai, pakliuvus į ekstremalias sąlygas. Su visomis šiomis negandomis tenka susidurti kepenims (lot. hepar). Taigi geras kepenų funkcinis stovis, o tiksliau sveikata yra pagrindinė geros organizmo būklės sąlyga.

Detoksikacija, kepenų valymas, tiubažai nuo senų senovės naudojami tiek liaudies, tiek oficialioje rytų ir vakarų medicinoje. Vėlgi pastebėta, kad kai kurie augalai itin pravartūs esant kepeniniams negalavimams: pageltimui, silpnumui, apatijai, žarnyno veiklos sutrikimams, miego pakitimams, iškreiptam apetitui, pokyčiams odoje, plaukų slinkimui, išbalimui.

Vakarų mokslininkai apibendrino šiuos fitoterapinius (augalinio gydymo) duomenis, atliko mokslinius tyrimus, pridėjo sintetinius preparatus ir pasiūlė eilę gydomųjų mišinių kepenų funkcijai gerinti bei kaip pagalbinę priemonę kepenų ligoms gydyti.

Bene „labiausiai apginkluotas“ mišinys yra Vokietijos farmakologų sukurtas „LiverComp“. Kapsulėje yra sumaišyti artišokų lapų ekstraktas, ciberžolės ekstraktas, tikrojo margainio sėklų ekstraktas, pipirų ekstraktas, cholinas, selenas, B grupės vitaminai, alfa-lipolinė rūgštis. Kiekvieną iš šių sudedamųjų dalių padeda palaikyti normalią kepenų funkciją bei šalinti nuodus, kurie kaupiasi kepenyse, o jų visuma veikia sutartinai (sinergistiškai).

„LiverComp“ vartoti rekomenduojama, kai jaučiami peršalimo, virusinių ligų simptomai, sąlygoti imunineto stokos, bendras silpnumas, prastas miegas, viršsvoris ir, žinoma, kepenų funkcijos sutrikimai: maudimas dešiniajame pašonkaulyje, kartumas burnoje. Kaip pagalbinė palaikomoji priemonė skiriamas sergant kepenų ligomis. „LiverComp“ naudotinas ir blogojo cholesterolio mažinimo tikslu, detoksikacijai, susiduriant su įvairias maistiniais ar buitiniais toksinais.

Daugiau informacijos www.mantrapharm.lt

Prieš vartodami pasitarkite su gydytoju ar vaistininku. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje