-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai svarbu kiekvienam – odos priežiūra

Kiekvienam žmogui svarbu turėti sveiką odą ir žinoti, kaip ją prižiūrėti. Šiuolaikiniai vyrai, moterys, jauni žmonės siekia kuo geriau atrodyti. Šiandien rinkoje siūloma daugybė įvairių odos priežiūros priemonių, kurių reklama žada išsaugoti jaunatvišką ir sveiką odos išvaizdą. Dažniausiai vadovaujantis tik reklama, galima suklysti, nes naudojamos odos priežiūros priemonės bus ne tik neefektyvios, bet ir gali pabloginti esamą odos būklę.
Kosmetika
Kosmetika / Vida Press nuotr.

Dermatologai teigia, kad oda tai ne siena, kurią galima nudažyti ir nutinkuoti. Tai organas, kurio sveikata priklauso nuo ląstelių aktyvumo ir atsinaujinimo. Veido odos išvaizda – tai organizmo sveikatos atspindys.

Vaikų oda atrodo labai gražiai dėl to, kad jų odos lastelių darbas ir funkcijos yra tobulos. Pagrindinės odos funkcijos tai – apsauginė, medžiagų apykaitos, imuninė, kvėpuojamoji, termoreguliacinė, rezorbcinė, jutiminė.

Viena iš svarbiausių funkcijų yra apsauginė, ji apsaugo kūną nuo mechaninio, fizinio, cheminio, spindulinio poveikio, neleidžia prasiskverbti mikroorganizmams ir įvairioms medžiagoms. Oda padeda reguliuoti kūno temperatūrą. Ji susijusi su imunine sistema. Odoje yra daug receptorių, todėl ji svarbi ir kaip jutimo organas. Joje nuolat kaupiasi įvairios toksinės medžiagos. Manoma, kad per odos poras žmogaus organizmas pašalina net 3,5 karto daugiau toksinių medžiagų nei per inkstus ar žarnyną. Odoje esantys nervų receptoriai siunčia smegenims tiesioginius signalus apie skausmą, kontaktą su apčiuopiamais daiktais ir temperatūros pokyčius.

Odos būklei įtakos turi hormonų veikla, išoriniai veiksniai, genetiniai faktoriai, medžiagų apykaitos procesai. Visi šitie veiksniai ir faktoriai daro įtaką odos būklės pokyčiams. Jie provokuoja ankstyvą odos senėjimą, pigmentinių dėmių susidarymą, odos šerpetojimą, odos raudonį, sausumą ir bėrimus (aknė). Spuogas (aknė) – tai riebalinių liaukų uždegimas. Daugelis bando išspausti odos bėrimo elementus savarankiškai, kas sąlygoja gilesnių odos sluoksnių pažeidimą, uždegimą, padidėjusį imuninį atsaką, dėl to atsiranda antriniai bėrimo elementai, tokie kaip použdegiminė hiperpigmentacija arba randai.

Ką daryti pasireiškus odos sausumui? Kas yra sausa oda, o kas yra dehidratuota oda?

Sausa oda tai odos tipas, o dehidratuota oda yra odos būklė, kuri gali būti sutinkama esant visų tipų odai. Ką daryti, kai pasireiškia odos sausumas? Pirmiausia reiktų atkreipti dėmesį į tai, kaip jūs rūpinatės savo oda, kokias naudojate priežiūros priemones. Greičiausiai naudojate netinkamas odos priežiūros priemones, kurios sausina odą ir pažeidžia lipidinį odos barjerą. Jas reiktų pakeisti į švelnesnes, labiau tausojančias veido odą priemones. Naudokite kremą, atstatantį odos lipidinį barjerą, nes kai yra pažeistas odos lipidinis barjeras, oda rausta, greitai reaguoja į aplinkos dirgiklius. Todėl, kol oda neatstatys savo barjerinės funkcijos, jai reikės apsaugos priemonių. Tokios priemonės dažniausiai savo sudėtyje turi chitozano, pantoteno arba hialurono rūgšties.

Mityba – vienas iš svarbiausių veiksnių, turinčių įtakos odos išvaizdai ir grožiui. Pagrindiniai antioksidantai: C,E,β-karotinas, selenas, yra sveikos odos „sargai“. Būtent jie palaiko sveikos odos funkcijas, gerina odos regeneracijos procesus, mažina odos dehidrataciją. Sudarant kosmetologinių odos procedūrų planą, parenkant namų priežiūros priemones būtina lygiagrečiai keisti įpročius ir gerinti mitybos racioną, rinktis maisto produktus, kuriuose gausu antioksidantų, vitaminų ir mikroelementų. Sisteminis kosmetologinis odos priežiūros planas ir sveikas maistas gali ženkliai pagerinti Jūsų odos būklę.

Trys nepriekaištingos odos taisyklės:

  • Profesionalus valymas
  • Drėkinimas
  • Specialisto parinkta odos priežiūros namuose kosmetika

Šiuolaikiniai geros kosmetikos gamintojai pateikia į rinką produktus, kurie pagaminti remiantis odos anatomija ir fiziologija.

Kosmetikos priemonėse esantys augalinės kilmės junginiai, vitaminai ir mineralai prisotina odą dėka inovatyvių transdermalinių aktyviųjų ingredientų skvarbos.

Verta pastebėti ir tai, kad užtenka labai mažo priemonės kiekio puikiems rezultatams pasiekti.

Tokią kosmetiką rekomenduoja atitinkamos srities specialistai. Ji yra parduodama tik specializuotose įstaigose.

Tinkamai parinktos kosmetinės priemonės ir kosmetologinės procedūros – investicija į jūsų grožį.

Daugiau informacijos:

www.estetikaodai.lt, https://www.facebook.com/estetikaodai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius