Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinės AIDS dienos proga surengė piketą

ŽIV bendruomenės nariai ir juos palaikantys asmenys Vilniaus gatvėse, prie, pasak jų, neefektyviai jų teises ginančių organizacijų būstinių atliko teatralizuotą piketą.
Piketo akcijos akimirka
Piketo akcijos akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 ŽIV AIDS

Piketo tikslas, kaip rašoma organizatorių pranešime žiniaskladai, atkreipti visuomenes dėmesį į esamą ir vis stiprėjantį verslą, kuris vystomas prisidengiant visuomenine veikla, eskaluojant žmogaus teisių temą, dirbtinai sukuriant ir viešinant neegzistuojancias problemas turint tikslą gauti finansavimą šių dirbtinai sukurtų problemų sprendimui.

„Esame rimtai susirūpinę, kad Lietuvoje ŽIV tapo patogi įvairių socialinių problemų sprendimo, tame tarpe ir žalos mažinimo programų, finansavimo priemone. Pritariame kompleksinių ŽIV ir įvairių socialinių problemų sprendimo programų stiprinimui, paslaugų plėtrai ir raginame tai daryti.

Tačiau griežtai nepritariame ŽIV prevencijos programoms, kuriose neskiriamas pakankamas dėmesys jau infekuotiems ŽIV, kuriose nėra priemonių, skirtų užtikrinti paslaugų prieinamumą infekuotiems ŽIV.

Vienareikšmiškai pareiškiame, kad neįmanomas sėkmingas ŽIV profilaktikos vykdymas be lygiaverčio dėmesio infekuotų ŽIV problemoms ir paslaugų prieinamumo jiems užtikrinimo”, – rašoma organizacijos „Pozityvus gyvenimas” rašte, kuris bus teikiamas Prezidentei ir Sveikatos apsaugos ministrei.

Piketas vyko prie pastato, kuriame įsikūrusios organizacijos: „Žmogaus teisių stebėjimo institutas", OSF projektai, koalicija  „Galiu gyventi" ir „Transparency international".
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius