Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tatuiruočių meistras D.Djačkovas dėl kilnios misijos dirbs kone iki paryčių: surinkti pinigai atiteks vėžiu sergantiems vaikams

Klaipėdietis tatuiruočių meistras Danielius Djačkovas kartu su studijos „Danis Tattoo“ kolegomis gegužės 29-ąją nusiteikę dirbti iki išnaktų, o gal ir nemiegoti iki paryčių. Ir visa tai dėl kilnios misijos – studijoje vienas po kito tatuiruotėmis pasipuoš lankytojai, o surinkti pinigai atiteks vėžiu sergantiems vaikams. Šiomis lėšomis D.Djačkovas nori prisidėti prie onkologinėmis ligomis sergančių vaikų stovyklos pajūryje. Kartu planuojama užfiksuoti rekordą „Ilgiausiai trukusi tatuiravimo diena“.
Danielius Djačkovas
Danielius Djačkovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ir vaikams padės, ir rekordo sieks

D.Djačkovas jau kelerius metus Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga vis sumanydavo akciją, kad pagelbėtų mažiesiems. Paramą skyrė diabetu sergantiems vaikams bei kitiems stokojantiems pagalbos, o šiemet sumanė lėšas skirti Lietuvos vaikų vėžio asociacijai „Paguoda“, kuri pajūryje rengia stovyklą.

Pernai tokioje stovykloje vaikus aplankęs tatuiruočių meistras išgvildeno idėją, kaip galėtų pats prisidėti prie asociacijos veiklos, o kartu ir užfiksuoti rekordą.

„Dėl pandemijos porą metų nerengiau akcijų, o pernai grįžęs iš Tailando apsilankiau vėžiu sergančių vaikų vasaros stovykloje. Joje buvo nemažai paaugliukų, kuriems buvo aktualu sužinoti, kaip randus galima paslėpti po tatuiruotėmis. Labai faini vaikai.

Tai įkvėpė ir mane, tad su asociacijos vadove išgvildenome mintį, kaip galėčiau prisidėti prie vaikų vasaros stovyklos, kuriai surengti reikia apie 20 tūkstančių eurų. Tokia suma prisidėti man nepavyks, bet, tikiuosi, indėlis bus nemažas, – sakė D.Djačkovas. – Laikau save sėkmingu žmogumi, man daug atseikėta Visatos energetikos, dėl to noriu padėti tiems, kam sunkiau sekasi.“

Patarė neskubėti randų dengti tatuiruote

Paaugliams meistras patarė neskubėti po operacijų dengti rando vietos tatuiruote. Randui sugyti reikia palikti laiko.

„Sergantys vaikai patiria daug operacijų – čiulpų persodinimai, navikų šalinimai. Susiformuoja randai. Klausė, ar galima paslėpti? Aišku, galima.

Aktualiausia 15–16 metų jaunimui – tai aktyvūs vaikai, išgyvenantys paaugliškas problemas. Kai tatuiruotas bičas, toks kaip aš, skaito paskaitą, paaugliai priima informaciją kaip neginčytiną. Kaip Danis pasakė – taip ir bus. Visgi, autoritetas duoda savo.

Jiems labai aktualu, pamotyvavau, kad randas turi išbūti bent du metus. Svarbu neskubėti rinktis tatuiruotės, klausyti širdies balso, rasti savo kelią“, –kalbėjo D.Djačkovas.

Dirbs gal net iki paryčių

Gegužės 29-ąją „Danis Tattoo“ studijoje darbai užvirs 9 val. ryte ir truks iki išnaktų. Tiek ilgai meistras sako dar nėra piešęs tatuiruočių, tad viliasi „neužmigti įkritęs į tatuiruotę“. Viliamasi, kad rengiant kilnią akciją pavyks užfiksuoti ir rekordą.

Asmeninio archyvo nuotr./D.Djačkovo tatuiruočių pasaulyje
Asmeninio archyvo nuotr./D.Djačkovo tatuiruočių pasaulyje

„Susiplakė dvi idėjos. Susisiekiau su agentūra „Factum“, pasidomėjau, kokių būta tatuiruočių rekordų Lietuvoje. Pasirodo, tokių nėra. Tada pasidomėjau, koks užfiksuotas pasaulinis rekordas. Pasirodo, Maskvoje vienas meistras 65 valandas darė tatuiruotes.

Aš galvoju, kad tas rekordas labiau rinkodarinis triukas, sukeliantis tokią dramą, ažiotažą. Nežinau, kiek sveikata leis, bet dabar turiu užsirašęs žmonių iki 2 val. nakties. Ir pačiam įdomu. Mano tikslas – padaryti kuo daugiau tatuiruočių. Prie akcijos prisijungs ir kolegos“, – pasakojo D.Djačkovas.

Nežinau, kiek sveikata leis, bet dabar turiu užsirašęs žmonių iki 2 val. nakties. Ir pačiam įdomu.

Klientai galės aukoti ir daugiau

Sumanymą paaukoti ir siekti rekordo meistras ketina realizuoti gana paprastai. Studijos lankytojams bus atliekama norima tatuiruotė, už kurią reikės susimokėti pagal esamus įkainius, o visos lėšos nukeliaus į aukų dėžutę ir bus paaukotos. Norintys pagal galimybes galės prisidėti ir didesne suma.

„Skelbsime ir sąskaitą, nes yra rašančiųjų iš užsienio, kad negali dalyvauti, bet nori prisidėti prie vaikų stovyklos“, – sakė meistras.

Norintys pasidaryti tatuiruotę turėtų registruotis pas meistrą instagramo paskyroje. Šiuo metu tatuiruotes ketina piešti trys meistrai.

Jau sumanę dalyvauti akcijoje, D.Djačkovo paprašė išpiešti įvairaus dydžio tatuiruočių – tiek mažų, tiek didesnių.

Asmeninio archyvo nuotr./D.Djačkovo tatuiruočių pasaulyje
Asmeninio archyvo nuotr./D.Djačkovo tatuiruočių pasaulyje

„Šiuo metu populiarios tatuiruotės, kuriose vis mažiau realizmo. Žmonės daugiau pradėjo ieškoti, kaip sakau, tatuiravimo poezijos – pirma yra idėja, tuomet išraiška su savotiška intriga, paslėpta mintimi. Kai suvedi reikšmę ir vizualizaciją, išeina maloni estetinė satisfakcija. Smagiausia, kai klientas sako – kokia gera mintis, kaip sugalvojai? Klientai iš meistrų nori idėjos, kuri atspindi jo pomėgius, vertybes, be to, ta išraiška gali būti labai minimalistinė“, – teigia 23 metus tatuiruojantis klaipėdietis.

„Mano profesija jau pilnametė. Jau ateina vyrai, kurie sako – kai aš buvau mažas, trejų metų, tu mano tėčiui darei tatuiruotę. Tradicija tęsiasi, bet kartu labai stipriai pasikeitė. Tatuiruočių mados keičiasi, mutuoja, kas nors naujo atsiranda“, – sako prie prasmingos ir kilnios akcijos sumanęs prisijungti „Danis Tattoo“ įkūrėjas.

Nuo 1993 metų veikianti asociacija „Paguoda“ vienija onkologinėmis ir hematologinėmis ligomis sergančių vaikų tėvus, globėjus, medicinos darbuotojus ir visus norinčius padėti kovoti su liga ir jos pasekmėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius