-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizoriaus žiūrėjimas gali padėti mesti svorį

Mokslininkai nustatė, kad televizoriaus žiūrėjimas gali padėti atsikratyti antsvorio. Tiesa, yra viena sąlyga – televizoriaus ekranas turi mirgėti, nes tai blokuoja alkį, skelbia „Daily Mail“.
„Microsoft“ sprendimas leidžia valdyti televizorių nenaudojant pultelio.
Televizoriaus žiūrėjimas gali padėti mesti svorį. / 123rf nuotr.

Naujų tyrimų rezultatai rodo, kad sėslus gyvenimo būdas gali būti vienas iš svorio metimo metodų. Televizoriaus žiūrėjimas gali padėti atsikratyti nereikalingų kilogramų, jeigu televizoriaus ekranas mirga. Mirgantis ekranas dažniausiai reiškia, jog televizorius yra sugedęs, o tai, anot mokslininkų, slopina alkio priepuolius. 

Maisto troškimas akimirksniu išnyksta tada, kai žmogus bent kelias sekundes praleidžia stebėdamas juodai ir baltai mirgantį ekraną. 

Tyrime dalyvavę savanoriai rankose laikė nešiojamą kompiuterį, kurio ekranas mirgėjo. Tokį vaizdą stebėję dalyviai  vienbalsiai tvirtino, kad jų alkis sumažėjo beveik 23 procentais. 

Australijos psichologai teigia, kad į mirgantį ekraną žiūrėję tyrimo dalyviai po šio eksperimento suvartojo 40 procentų kalorijų mažiau nei tie, kurie į ekraną nežiūrėjo. 

Neįprasta dietos technika yra paaiškinama dinaminiu vizualiniu triušmu. Šio proceso metu tūkstančiai mažų baltos ir juodos spalvos taškelių šokinėja ekrane. 

Mokslininkai šią techniką naudoja metų metus, tačiau dažniausiai tiriama, kaip ji paveikia trumpąją atmintį. 

Daugybė tyrimų parodė, kad viena iš alkio priežasčių yra maisto vaizdiniai, kuriuos žmonės susikuria savo galvoje. Tačiau šis eksperimentas įrodė, kad tokių vaizdinių galima atsisakyti, pakeičiant juos kuo nors kitu. Pavyzdžiui, vienas tyrimas atskleidė, jog jame dalyvavusių tiriamųjų alkis sumažėjo tada, kai vietoje maisto jie įsivaizdavo ryškią vaivorykštę. Kito tyrimo metu savanoriams, kurie buvo itin alkani, alkį sumažino eukalipto uostymas.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius