Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 03

Patino alkūnė ir negalite jos pajudinti? Keista diagnozė ir kaip galite sau padėti

Jei kurį laiką jums „nesinori“ judinti rankos per alkūnės ir riešo sąnarius, matote, jog alkūnė šiek tiek patinusi ir skauda judesių metu, tikėtina, jog tai – vieni iš „tenisininko alkūnės“ arba lateralinio epikondilito požymių. Kas sukelia šią būklę ir kaip sau padėti, norint sumažinti skausmą, portale manodaktaras.lt kalbamės su klinikos „Tapk sveikas“ kineziterapeute Vilma Karosiene.
Alkūnė
Alkūnė / 123RF.com nuotr.

„Tenisininko alkūnė“, pasak kineziterapeutės, yra dilbio tiesiamųjų raumenų sausgyslės uždegimas, pasireiškiantis intensyviu aštriu skausmu išorinėje alkūnės pusėje, patinimu, rankos funkcijos sutrikimu, atliekant tam tikrus judesius, dažniausiai – sukamuosius, pavyzdžiui, sunku ar neįmanoma paimti ir išlaikyti arbatos puodelio.

„Šis susirgimas – lateralinis epikondilitas – „tenisininko alkūnės“ pavadinimą gavo dėl dažnai teniso žaidėjus kamuojančio negalavimo. Tenisas – žaidimas, kurio metu nuolat atliekami tie patys darbinės rankos judesiai, kuriems atlikti naudojami dilbio tiesiamieji raumenys. Šis negalavimas ypač dažnai pasitaiko, kai dėl neteisingos kamuoliuko atmušimo technikos perkraunamos rankos“, – paaiškino kineziterapeutė V.Karosienė.

Kas šią problemą išprovokuoja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius