-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 11

„TikTok'e“ plinta vaizdo įrašai, kaip patiems pasigražinti dantis: gydytojai įspėja, kuo tai gali baigtis

Vaizdo įrašų platformoje „TikTok“ plinta nauja tendencija – vartotojai rodo, kaip namų sąlygomis atlikti įvairias dantų taisymo ir estetines procedūras. Sveikatos paslaugų platformoje manodaktaras.lt konsultuojantys specialistai perspėja, kad savarankiškai atliktos procedūros gali baigtis tuo, jog vėliau teks spręsti sudėtingesnes problemas.
Kreivi dantys
Kreivi dantys / 123RF.com nuotr.

Norintiems baltesnių dantų manodaktaras.lt platformoje konsultuojančios odontologijos klinikos „Balta lapė“ atstovas Andrius Kilda pataria nebandyti sekti „TikTok'o“ vartotojų pavyzdžiu.

„TikTok'o“ vartotojai rodo, kaip skalauja burną vandenilio peroksidu arba pasigamina masę su peroksidu ir laiko ant dantų. Vandenilio peroksidas išties naudojamas profesionaliai balinant dantis, tačiau jo naudojimas yra griežtai reglamentuotas – savarankiškai dantims galima naudoti vandenilio peroksido tirpalą iki 3 proc.

Naudojant nežinomo stiprumo peroksidą, galima pažeisti emalį.

„Skalaujant ar laikant masę ant dantų tolygiai paskirstyti peroksido poveikio neįmanoma. Kai profesionaliai baliname dantis, padengiame dantenas, kad jos nebūtų veikiamos peroksido, kad peroksidas veiktų tik dantų paviršių. Vandenilio peroksidas labai jautrina dantis, naudojant nežinomo stiprumo peroksidą, galima pažeisti emalį, o pažeistas emalis – atvertos durys viskam, kas kenkia dantims“, – sako A.Kilda.

„TikTok'e“ plintančio vaizdo įrašo, kaip išsibalinti dantis patiems, stop kadras
„TikTok'e“ plintančio vaizdo įrašo, kaip išsibalinti dantis patiems, stop kadras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius