-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdalis vaikų valosi tik priekinius dantis, 15 proc. iki 7 metų jau turi plombų

Nors daugiau nei pusė vaikų yra mokomi taisyklingos dantų priežiūros, net trečdalis (32%) jų valosi tik priekinius dantukus, atskleidė Europoje atliktas dantų priežiūros tyrimas. Blogi burnos priežiūros įpročiai lemia tai, kad 15% vaikų iki 7 metų amžiaus turi plombuotus dantis. Taip pat net 9% vaikų dėl netinkamos burnos higienos tenka dantukus išrauti., rašoma „Colgate“ pranešime.
Dantys
Dantys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dantų pastos gamintojos užsakymu atlikta apklausa atskleidė, jog viena pagrindinių problemų, su kuria susiduria tėvai, yra kaip įtikinti vaikus valytis dantukus dvi minutes. Net pusė tėvų Europoje (50%) teigia, jog jų vaikai nesivalo dantukų pakankamai ilgai. Apklausa taip pat atskleidė, jog 14% vaikų meluoja savo tėvams, kaip ir kiek laiko jie skiria dantukų valymui.

Metodai, kuriais tėvai moko vaikus valytis dantukus, labai skiriasi, tačiau beveik visi apklaustieji (95%) sutinka, jog vaikų įpročiai yra tiesiogiai susiję su tėvų rodomu pavyzdžiu.

Tik 12% tėvų apdovanoja savo vaikus už švariai išvalytus dantukus, 9% naudoja laikmačius tam, kad užtikrintų tinkamą valymosi laiką.

Trečdalis (31%) tėvų burnos priežiūrą bando paversti žaidimu ir daugiau nei pusė (55%) bando rimtai kalbėtis ir įtikinti vaikus apie sveikų įpročių poreikį. Nors beveik visi tėvai sutiko, kad svarbiausia yra rodomas pavyzdys, tačiau tik mažiau nei pusė (43%) tai bando taikyti praktikoje.

Rezultatai atskleidė, jog nuolatinės rekomendacijos tėvams ne visada veiksmingos – vaikams lankytis pas odontologą reikėtų kartą ar du per metus, tačiau tik trečdalis (32%) tėvų pripažino į tai  atsižvelgiantys. Taip pat tėvai dėl blogos dantų priežiūros dažnai linkę kaltinti ne save, o maistą, kuriame yra daug cukraus (28%), ar pačius vaikus (23%).

„Colgate“ apklausa dešimtyje Europos valstybių buvo atlikta 2015 m. vasarį apklausus 7500 tėvų, kurių šeimoje yra bent vienas 2-7 metų amžiaus vaikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius