Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Uostamiesčio gydytojų profesionalumas sužavėjo ir JAV prezidentą

Žinia apie unikaliomis operacijomis garsėjantį klaipėdietį chirurgą Nerijų Kaselį pasiekė ir JAV prezidentą Donaldą Trumpą. N.Kaselio rankose – asmeninė respublikonų lyderio padėka jam ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės komandai.
Asmeninė Donaldo Trumpo padėka chirurgui Nerijui Kaseliui
Asmeninė Donaldo Trumpo padėka chirurgui Nerijui Kaseliui / Vakarų ekspreso nuotr.

Atrodytų, nieko keisto, juk Respublikinės Klaipėdos ligoninės Pilvo ir endoskopinės chirurgijos skyriaus vedėjas N.Kaselis – įspūdingų rezultatų pasiekęs chirurgas. Keletą ypač sudėtingų operacijų jis atliko vienas pirmųjų ar net pirmasis pasaulyje. Visgi ši JAV prezidento padėka chirurgą maloniai nustebino.

„Buvau labai maloniai nustebintas. Juk ne kiekvienas gauna galingiausios pasaulio valstybės prezidento padėką“, – pripažino chirurgas.

JAV prezidento dėmesio N.Kaselis sulaukė po to, kai šiemet atliko operaciją buvusio Niujorko mero Rudy Giuliani'io sūnaus Andrew uošvei.

Baltuosiuose rūmuose Ryšių su visuomene tarnyboje dirbantis A.Giuliani yra vedęs klaipėdietę buvusią gimnastę Živilę Rezgytę. Jau 20 metų JAV gyvenanti Živilė Giuliani „Savaitės ekspresui“ pasakojo, kad D.Trumpo padėka tik maža dalis to dėkingumo, ką uostamiesčio medikams jaučia jos šeima.

„Žodžiais neįmanoma nusakyti dėkingumo žmogui, kuris išgelbėjo mamai gyvybę. Jeigu ne Nerijaus Kaselio profesionalumas, galbūt dabar jau neturėčiau galimybės apkabinti savo mamos“, – jautriai kalbėjo moteris.

Vakarų ekspreso nuotr. /Živilė Giuliani (dešinėje) su mama ir vyru Andrew
Vakarų ekspreso nuotr. /Živilė Giuliani (dešinėje) su mama ir vyru Andrew

Atsidėkojo žentas

Ž.Giuliani pasakojo, kad mamai susirgus onkologine liga buvo minčių atsivežti ją į JAV.

„Sykiu iš patikimų šaltinių rinkome informaciją, kas galėtų operuoti mamą Lietuvoje. Suvokėme, kad geresnio chirurgo už N.Kaselį nerasime. Be to, mano mama labai pasitiki Lietuvos medikais. Ir nesuklydome. Operacija pavyko puikiai. Vėliau iš kitų medikų girdėjome atsiliepimų, kad mums labai pasisekė ir patekome į geriausias rankas, nes situacija buvo tikrai sudėtinga“, – pasakojo Ž.Giuliani.

Kai mama buvo operuojama, Živilė buvo grįžusi į Lietuvą ir visomis naujienomis dalijosi su JAV likusiu vyru, kurį meiliai vadina Andriuku.

Jeigu ne Nerijaus Kaselio profesionalumas, galbūt dabar jau neturėčiau galimybės apkabinti savo mamos.

„Mano vyras labai myli mano mamą. Jiedu labai gerai sutaria, tad Andriukas jaudinosi ne ką mažiau nei aš. Kadangi mano vyras ne tik dirba Baltuosiuose rūmuose, bet ir artimai pažįsta Donaldą Trumpą, kartu žaidžia su juo golfą, įsikalbėjo apie Klaipėdos medikų profesionalumą ir paprašė, kad prezidentas parašytų padėką N.Kaseliui ir kitiems operacijoje talkinusiems medikams“, – pasakojo Ž.Giuliani.

Pasak jos, D.Trumpas padėkas uostamiesčio medikams pasirašė sėdėdamas Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete.

„Donaldas Trumpas labai žmogiškas. Jis suvokia, kad artimieji yra svarbiausia, ką mes turime“, – minėjo Ž.Giuliani.

D.Trumpo nuotrauka su padėkos žodžiais ir parašu, taip pat suvenyrai iš Baltųjų rūmų su prezidento regalijomis buvo išsiųsti ne tik N.Kaseliui, bet ir jam operacijos metu asistavusiam chirurgui Karoliui Lagunavičiui, taip pat – Respublikinės Klaipėdos ligoninės Anesteziologijos skyriaus vedėjui, gydytojui anesteziologui-reanimatologui Nerijui Ruškiui.

„Kadangi padėkos buvo išsiųstos iš Baltųjų rūmų, iki gydytojų jos keliavo gana ilgai, kol perėjo visas instancijas. Vienu metu jau išsigandome, kad jos kažkur pasimetė, bet galų gale pasiekė Lietuvą. Aš tuo metu jau buvau sugrįžusi į JAV, tad padėkas gydytojams perdavė mano sesuo“, – pasakojo Ž.Giuliani ir vylėsi, kad toks dėmesys chirurgui ir jo komandai nors kiek atpirks sunkias darbo valandas.

Įvertino ir geriausi JAV medikai

Per 30 metų chirurgu dirbantis, unikaliomis operacijomis garsėjantis N.Kaselis neslėpė, kad jam buvo nemenkas pripažinimas, kai galimybę operuotis pas geriausius JAV medikus turinti moteris nusprendė atsiduoti į jo rankas.

„Aš ir pats siūliau dukrai, kad vežtų mamą gydytis į JAV, bet jos sakė, kad „buvo patikrinta“ ir nuspręsta operuoti čia. Matyt, mūsų Respublikinės Klaipėdos ligoninės medikų pasiekimai joms padarė įspūdį“, – svarstė N.Kaselis.

Vakarų ekspreso nuotr. /Chirurgas Nerijus Kaselis
Vakarų ekspreso nuotr. /Chirurgas Nerijus Kaselis

Ir iš tiesų šio chirurgo pasiekimai yra pasaulinio lygio. Jau ne kartą buvo rašyta, kad dvi operacijas N.Kaselis atliko pirmasis pasaulyje, net 13 – pirmasis Lietuvoje, vieną – 5-asis pasaulyje ir antrasis Europoje.

Itin garsiai N.Kaselio darbas nuskambėjo 2016 metais, kai, padedamas kitų Respublikinės Klaipėdos ligoninės gydytojų, pacientei, sirgusiai skrandžio vėžiu, atliko unikalią operaciją – per makštį buvo pašalintas visas skrandis ir abi taukinės kartu su limfmazgiais. Iki tol pasaulyje tokiu būdu buvo pašalinta tik dalis skrandžio.

Chirurgo darbe N.Kaseliui itin praverčia tai, kad jis yra ambidekstras – viską gali daryti abiem rankomis vienodai gerai. Trumpesnis operacijos laikas yra geriau tiek pacientui, tiek ir chirurgui. Pacientas gauna mažiau medikamentų, chirurgas mažiau nuvargsta. Dėl to operacijos kokybė yra daug geresnė, pacientas žymiai geriau jaučiasi.

N.Kaselis neslėpė, kad jam širdį paglostė ne tik D.Trumpo padėka, bet ir tai, kad šį jo darbą įvertino ir geriausi JAV medikai.

Sergantys žmonės kenčia vienodai, nesvarbu, kur jie gyvena, jiems visiems reikia padėti.

„Po operacijos visus išrašus pacientės dukra persiuntė į Baltuosius rūmus ir jie buvo parodyti vadovaujantiesiems JAV medicinos specialistams. Pastarieji atsakė, kad viskas buvo atlikta be priekaištų ir nieko geriau jie nebūtų pasiūlę. Vadinasi, Respublikinės Klaipėdos ligoninės pilvo chirurgų lygis tikrai šio to vertas ir klaipėdiečiai gauna tokio pat aukšto lygio pagalbą, kaip geriausiose JAV klinikose“, – pasidžiaugė N.Kaselis.

Gydytojas atviras – jam ne kartą yra tekę sulaukti pasiūlymų dirbti užsienyje, tačiau jis nusprendė likti Klaipėdoje, kad ir Vakarų Lietuvos gyventojams būtų pasiekiama reikalinga profesionali chirurginė pagalba.

„Myliu Žemaitiją, man patinka Klaipėda. Ne visur žolė žalesnė, nei atrodo. Sergantys žmonės kenčia vienodai, nesvarbu, kur jie gyvena, jiems visiems reikia padėti“, – „Vakarų ekspresui“ yra sakęs chirurgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius