Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žindymas krūtimi apsaugo vaikus nuo knarkimo ir hiperaktyvumo

Vaikai, kurie garsiai knarkia ne rečiau nei du kartus per savaitę, yra labiau linkę blogai elgtis, rašo www.dailymail.co.uk
Kūdikių fotokonkursas
Kūdikių fotokonkursas / 15min skaitytojo nuotr.

JAV medikai susirūpino, mat jų duomenimis, nuo mažens garsiai knarkiantys vaikai ikimokykliniame amžiuje pasižymi didesne rizika būti hiperaktyviais ir išsiblaškiusiais.

Atliekant tyrimą, kuris buvo pateiktas viename medicininiame žurnale, buvo apklaustos 249 mažamečių mamos. Jų teirautasi apie vaikų miegą ir elgesį.

Tyrimas atskleidė tokias sąsajas: daugiau nei dukart per savaitę garsiai knarkiantys 2-3 metų vaikai turi daugiau elgesio problemų. Jie dažniau būna hiperaktyvūs, išsiblaškę, nedėmesingi ir dažniau serga depresija.

Eksperimento metu paaiškėjo, kad knarkimas būdingas maždaug vienam ir dešimties vaikų.

Knarkimas gali būti ir kvėpavimo problemų, kurias galima išspręsti, priežastis. Todėl medikai ragina tėvus drąsiai ir atvirai pasikalbėti su vaikų gydytojais apie knarkimą, ypač jei jis yra nuolatinis.

Tiesa, medikai pastebėjo, kad dažniau knarkia vaikai, augantys žemesnio socialinio sluoksnio ir prastesnės ekonominės padėties šeimose, arba tie, kurie nebuvo maitinami krūtimi.

Tyrime dalyvavęs daktaras Beebe‘as atkreipė dėmesį, kad ilgas maitinimas krūtimi gali apsaugoti kūdikius nuo knarkimo, netgi atsižvelgiant į kitus faktorius – finansinę šeimos padėtį, pajamas ar pan.

Todėl medikai prabilo apie kūdikių žindymo krūtimi programų skatinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius