-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdas apsiginti nuo pavasarinio kosulio

Paradoksas: vos ne kasdien atsiranda naujų vaistų, tobulėja diagnostikos ir gydymo galimybės, bet žmonių sergamumas nemažėja nei lėtinėmis, nei ūminėmis ligomis. Kodėl taip yra, kaltųjų gali būti daug...
Priemonės nuo kosulio
Priemonės nuo kosulio / Fotolia nuotr.

Ne tik stresą didinantis gyvenimo tempas, nepakankamas fizinis aktyvumas, nesubalansuota mityba, oro tarša, nauji ar mutuojantys virusai, vaistams atsparios bakterijos, bet ir tinkamai neišgydytos ūminės ligos, su kuriomis susiduriame nuolat, ypatingai šaltuoju metų laiku. Pavyzdžiui, pradėję kosėti ar sloguoti, kelias dienas geriame simptomus slopinančių vaistų, o kiek pagerėjus, paliekame gijimą savieigai. Tačiau vien palengvėjus simptomams dažnai liga iki galo neišgydoma, po kurio laiko ji vėl pasikartoja, ir tas užburtas ratas gali tęstis ir tęstis.

Pagrindinis homeopatinio gydymo tikslas – suaktyvinti organizmo galias įveikti ligą pačiam.

Požiūrių, kas yra liga ir kaip ją geriausia gydyti, yra daug. Daugelis natūralių medicinos sistemų, tarp jų ir homeopatija, liga laiko kūno pastangas atsikratyti to, kas jam kenkia. Nuodingos aplinkos medžiagos, šaltis, karštis, dėl patiriamo streso organizme susidariusios medžiagos, virusai ir bakterijos gali trikdyti vidaus organų darbą, trukdyti jiems gerai atlikti savo funkcijas. Liga – tai ženklas, kad kūnui kažkas negerai, ir to išraiška – simptomai. Organizmas bando pašalinti tai, kas jam kenkia, pavyzdžiui, iškosėti, sudeginti. Homeopatijoje simptomų naikinimas nėra tikslas. Tikslas – sveikata. O vien slopindami simptomus stipriais vaistais blokuojame paties organizmo kovą su liga, nebeleidžiame toksinams pasišalinti, todėl jie lieka kūno viduje, ten kaupiasi, ir tai gali vesti prie lėtinių ligų. Pagrindinis homeopatinio gydymo tikslas – suaktyvinti organizmo galias įveikti ligą pačiam. Todėl pradėjus vartoti homeopatinių vaistų, ligos simptomai gali net šiek tiek paūmėti, kas ir rodo organizmo kovą su liga. Kad organizmas įveiktų ligą, visi jo organai turi dirbti kaip viena komanda. Homeopatiniai preparatai padeda suderinti kūno organų veiklą, atkurti darną.

Homeopatija – tai švelni kova. Homeopatinių vaistų gamyboje naudojamos tokios mažos veikliųjų medžiagų koncentracijos, jog vaistų praktiškai neįmanoma perdozuoti, neapkraunamos kepenys ar inkstai, organizmui nereikia tvarkytis su gydymosi pasekmėmis. Daugumą homeopatinių vaistų gali vartoti beveik visos pacientų grupės: besilaukiančios ir žindančios moterys, senyvo amžiaus ar sudėtingomis ligomis sergantys žmonės, vaikai. O būtent vaikus visada norime gydyti kuo saugiau.

Pavasarį vaikų kosulys dar dažnas svečias

Kosulys mažuosius puola ne tik rudenį ar žiemą, bet ir šiluma lepinti neskubantį pavasarį. Kosulys yra apsauginis organizmo refleksas. Blogiausia, kad užsitęsęs kosulys sudaro palankias sąlygas pakartotinai užsikrėsti, todėl svarbu gydyti vos prasidėjusį kosulį. Pradžioje jis dažniausiai būna „sausas“, vėliau imama atsikosėti. Mamos dažnai pasimeta, ar čia tas kosulys sausas, ar jau šlapias, ar dar koks. Įvairių medžiagų turintis homeopatinis vaistas gali raminti kvėpavimo takus ir skystinti klampias gleives, veikti ir kutenantį ar „serijomis“ puolantį kosulį, spazminį ir drėgną. Homeopatiniuose preparatuose gali derėti skirtingos veikliosios medžiagos. Jų poveikis priklauso nuo kosulio tipo. Tos medžiagos, kurių nereikia, tiesiog „neįjungiamos“ į gydymo procesą. Pavyzdžiui, homeopatinio sirupo nuo kosulio „Stodal“ sudėtyje yra net dešimt skirtingų medžiagų: paprastosios šilagėlės, rauktalapės rūgštynės, košenilės, raudonuogės brienės, vaistinės ipekakuanos, pinčių, plačiosios plautužės, apskritalapės saulašarės ir kt.

Abejojantiems homeopatija galima pasakyti, kad jos veiksmingumą įrodo jau daugiau nei 200 metų praktinės patirties, didėjantis pacientų skaičius ir jų efektyvumą vertinusių mokslininkų atlikti tyrimai.

Daugiau informacijos apie Stodal - čia.


StodalSTODAL – homeopatinis vaistas kosuliui lengvinti. Indikacijos pagrįstos tik homeopatijos principais. Vartojimo būdas ir dozavimas: suaugusiesiems žmonėms ir paaugliams: po 15 ml matavimo taurelę 3–5 kartus per parą. Vaikams (nuo 2 iki 12 metų): po 5 ml matavimo taurelę 3–5 kartus per parą. Vaistinio preparato sudėtyje yra etanolio, todėl vaikams iki 2 metų vartoti negalima. Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolimesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius