Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą atsigaivinti padės kinų medicina ir prieskoninės žolės

Artinantis vasaros karščiams, verta žinoti keletą natūralių atsigaivinimo būdų, kuriuos siūlo tradicinė kinų medicina, rašo „Natural News“.
Mėtos
Mėtos / Fotolia nuotr.

Kai kurie iš šių patarimų jau seniai žinomi, o kiti gali būti negirdėti. Tačiau visiems aišku, jog tada, kai kūnas yra sveikas ir savijauta gera, vasara džiaugtis tampa dar smagiau. 

Tradicinė kinų medicina vasarą apibrėžia kaip sezoną, kuriame figūruoja su gera savijauta susijęs ugnies elementas. Sekinantis vasaros karštis gali sutrikdyti ugnies elemento veiklą ir sukelti neigiamas pasekmes: pyktį, susierzinimą ir nuovargį. Kinų medicina siūlo išeitį – vasarą rinktis tinkamus maisto produktus ir gėrimus. 

Vasaros metu derėtų rinktis lengvai virškinamą maistą. Kinų medicina pataria valgyti aštrius patiekalus, kurie taip pat susiję su ugnies elementu ir pasižymi gaivinančiu poveikiu. Tokie žalumynai kaip kiaulpienės, trūkažolės ir rėžiukai yra puikus pasirinkimas. Virškinimui pagerinti ir atsigaivinti tinka arbūzai, citrinos, agurkai, pomidorai, mangai ir persikai. Sveikatai naudingos yra ir prieskoninės žolės: bazilikai, petražolės bei kalendra. Kinų medicina vasarą pataria atsisakyti bananų, bulvių, duonos ir mėsos – žuvis ir vištiena yra geresnis pasirinkimas.

Šalti gėrimai kenkia virškinimui. Teigia Brigitte Mars.

Kruopštus maisto produktų pasirinkimas nėra vienintelis atsigaivinimo būdas vasarą. Nenuostabu, kad skirtingos kultūros vartoja skirtingas žoleles ir augalus, pasižyminčius gydomosiomis savybėmis. Pietryčių Azijoje atsigaivinimui naudojamos citrinžolės, o Artimųjų Rytų šalyse geriama mėtų arbata. 

Amerikiečių žolininkė Brigitte Mars vasarą pataria atsigaivinti ranka pasiekiamais produktais. Sutrinti gudobelės lapai gerina virškinimą ir stiprina širdį, o geltonosios chrizantemos gali būti naudojamos kūnui atvėsinti. Citrinžolės ir citrinų balzamas atveria poras, todėl oda tampa pralaidesnė šilumai ir karščiui. Raudonieji dobilai gerina kraujotaką ir taip pat pasižymi vėsinančiomis savybėmis. 

Kūno temperatūrą mažina šaltmėtės ir pipirmėtės, o aviečių ir braškių lapai padeda atgauti dėl prakaitavimo prarastus mineralus. B.Mars pataria gerti tik kambario temperatūros gėrimus, nes šalti gėrimai kenkia virškinimui. Taip pat ji siūlo vengti tokių alkoholinių gėrimų kaip raudonas vynas, brendis, romas ir viskis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius