Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėžį įveikusi moteris atskleidžia geros savijautos receptą

Vilnietė Kristina apie tai, kokį ilgą ir varginantį kelią turi įveikti su onkologine liga susidūręs žmogus, žino ne iš nuogirdų. Prieš 6 m. išgirsta bauginanti diagnozė apvertė aukštyn kojomis idilišką jos gausios šeimos kasdienybę. Sugrįžti į visavertį gyvenimą ir atrasti naujas jo spalvas jai padėjo Lietuvoje dar retai kam žinoma sisteminė enzimų terapija. „Galbūt mano atvirumas padės ir kitiems“, – viliasi ji.
Vėžį įveikusi moteris atskleidžia geros savijautos receptą
Vėžį įveikusi moteris atskleidžia geros savijautos receptą / Projekto partnerio nuotr.

Lemtinga Naujųjų metų naktis

Tris vaikus auginanti 37 m. moteris nenoriai prisiminimais sugrįžta į praeitį. Paprašius prisiminti tą lemtingą naktį iš Kristinos veido dingsta šypsena: „tuo metu daug dirbau, auginau vaikus, vyras taip pat vos spėjo suktis, nes pradėjome nuosavą verslą, todėl rūpintis savo sveikata nebuvo kada, o ir jaučiausi dar pakankamai jauna. Priežasčių nerimauti taip pat nebuvo. Net paprasčiausiu peršalimu sirgdavau retai. Tik prieš 6 m. tą lemtingą Naujųjų metų naktį pasijutau labai blogai, o nuėjus nusiprausti pastebėjau bėrimus aplink spenelius ir kraują primenančias išskyras. Raminau save, kad tai nerimta, bet supratau, jog turiu ieškoti profesionalios pagalbos“.

Atlikus reikalingus tyrimus ir biopsiją paaiškėjo, kad onkologinė liga sparčiai plinta. Galiausiai pašnekovė išgirdo gyvenimo pamatus supurčiusią trečios stadijos krūties vėžio diagnozę.

Baimė netekti plaukų

Pradėjus intensyvų gydymą jaunos moters laukė 2 sudėtingos operacijos, 3 chemoterapijos kursai, švitinimas, 1 m. biologinės terapijos ir pašlijusi fizinė bei psichinė sveikata. Po kiekvieno gydymo kurso sveikata sparčiai silpo, o kraujo tyrimai tik blogėjo kol galiausiai pykinimas, bendras organizmo silpnumas ir dėl nusilpusios imuninės sistemos dažnėjantys peršalimai tapo kasdienybe.

Kęsdama skausmingą gydymą Kristina svarstė, kodėl liga ją užklupo būtent tuo metu kai atrodė, kad viskas stoja į savas vietas ir šeimos gyvenimas tapo panašus į idilę. Jos šeimoje visi ilgaamžiai, o ir vėžiu niekas iki tol nesirgo. Iš gydytojų ji išgirdo tik tai, kad priežastimi galėjo tapti intensyvus gyvenimo ritmas ir nervingumas.

„Kiekvienas chemoterapijos seansas vis labiau sekino mano kūną. Ėmė retėti ir ilgai puoselėti vešlūs plaukai. Prisipažinsiu, jų nuskutimas man tapo simboliška akistata su liga. Turbūt labiausiai tos akimirkos ir bijojau. Jei iki tol dar galėjau apgauti pati save, nuo akimirkos kai iš veidrodžio į mane pažvelgė visiškai plika ir ligos išvarginta moteris, teko pripažinti skaudžią realybę – man vėžys ir jis ėda mane visą. Naikina net asmenybę, sukiršina su artimaisiais ir verčia tapti pesimiste“, – sakė trijų vaikų mama.

Išgelbėjo unikali terapija

Galiausiai naršydama internete Kristinos sesuo aptiko informaciją apie daugelį metų Vakarų ir Skandinavijos šalyse bei Vokietijoje onkologinėmis ligomis sergantiesiems taikomą enzimų terapiją. Šis unikalus gydymo metodas padeda atgauti jėgas po visą organizmą pažeidžiančio onkologinio gydymo, gerina būklę po chemoterapijos kurso ir švitinimo radioktyviaisiais spinduliais bei teigiamai veikia imuninės sistemos ląstelių aktyvumą. Teigiamas enzimų terapijos poveikis gydant krūties, storosios žarnos, kepenų ir kitas vėžio formas patvirtintas ir klinikiniais tyrimais, todėl užsienyje šis gydymo metodas skiriamas kaip pagalba taikant tradiciniu laikomą gydymą. Atliekant tyrimus pastebėta, kad ir vėliau profilaktiškai taikant šią terapiją liga neatsinaujina.

„Man ir pačiai teko nemažai domėtis sistemine enzimų terapija. Labiausiai nustebino tai, kad, pavyzdžiui, Amerikoje susisiekus su gydytojais onkologais ir paprašius pakonsultuoti, jie visi rekomendavo šią terapiją kaip natūralų būdą stiprinti organizmą, o Lietuvoje apie tai vis dar nekalbama“, – stebėjosi pacientė.

Projekto partnerio nuotr./Vėžį įveikusi moteris atskleidžia geros savijautos receptą
Projekto partnerio nuotr./Vėžį įveikusi moteris atskleidžia geros savijautos receptą

Moteris Lietuvoje įsigijo visiškai natūralios sudėties vokiečių įmonės „Mucos Pharma“ vaistą. Iš medikės sesers ji jau žinojo, kad kovojant su onkologine liga maisto papildai nepadės. Reikalingas vaistas. Net 3 mėn. nepraėjus nuo terapijos taikymo pradžios Kristina jau jautėsi daug geriau. Liovėsi pykinimas ir uždegiminiai procesai organizme, pagerėjo kraujo tyrimų rodikliai, o silpnumas ir mieguistumas apnikdavo vis rečiau. Siekdama kuo greičiau sugrįžti į įprastą gyvenimo ritmą sisteminę enzimų terapiją ji taiko kaip efektyvią profilaktikos priemonę mažesnėmis dozėmis dukart per metus darydama pertraukas. „Pirmųjų teigiamų ženklų ilgai laukti nereikėjo. Jau po 2 – 3 savaičių jaučiausi daug geriau ir jei iki tol neturėjau net minčių apie grįžimą į darbą ar rūpinimąsi vaikais, po terapijos sugrįžo ir noras gyventi. Dabar esu pasiekusi remisiją. Taip pat pradėjau praktikuoti jogą, sveiką mitybą, kartais lankausi sporto klube“, – teigiamu poveikiu džiaugiasi pašnekovė.

Premijos vertas atradimas

Pirmieji žingsniai tiriant sisteminės enzimų terapijos poveikį organizmui buvo žengti dar 1932 m. kai vykdant eksperimentus su krauju buvo aptikta, jog onkologine liga sergančiųjų kraujyje yra medžiagų, kurios vėžines ląsteles apsaugo nuo sunaikinimo. Apie jaunystės fermentais vadinamų enzimų naudą daug rašė ir žinomi Austrijos mokslininkai prof. Ernst‘as Froind‘as ir dr. Michael‘is Kaminer‘is bei garsus Japonijos medicinos mokslų daktaras Hiromi Shinya.

Tyrėjai pabrėžia, kad visos organizme vykstančios funkcijos priklauso nuo fermentų (enzimų), nes jie yra visų organizme vykstančių reakcijų tarpininkai. Vėliau atlikti tyrimai ir atrasti preparatai tik įrodė neabejotiną terapijos naudą, todėl nenuostabu, kad šiandien sisteminė enzimų terapija yra laikoma viena efektyviausių priemonių. Ją taikyti patariama likus 2 dienoms iki chemoterapijos seanso, viso gydymo metu ir bent savaitę po jo. Terapijos veikimas pagrįstas tuo, kad kovojant su liga organizme didėja enzimų reakcijos poreikis, todėl nebelieka fermentų kitų organizmo reakcijų reikmėms. Tai ištaisyti gali tik natūralūs preparatai. Ši Vakarų šalyse populiari terapija tinka esant daugeliui onkologinių susirgimų, tačiau jos negalima taikyti sergant hemofilija, Lapp laktozės stygiumi arba gliukozės ir galaktozės malabsorbcija.

Efektyvumą pripažįsta ir medikai

Žinomas onkologas ir fitoterapeutas Juozas Ruolia apgailestaudamas prisimena statistiką, kuri rodo, kad vien Europoje vėžys kasmet diagnozuojamas 2,5 mln. žmonių. Prognozuojama, kad dar iki 2020 m. tai taps pagrindine mirties priežastimi planetoje. Tuo tarpu krūties vėžys jau yra dažniausia moterų onkologinė liga tiek pasaulyje, tiek ir Lietuvoje.

„Vėžys nepasikartoja tiems žmonėms, kurie pakeičia savo gyvenimo būdą ir nesudaro sąlygų ligai atsinaujinti. Jei pakeičiama bent pusė gyvenimo sąlygų, kurios buvo iki atsirandant vėžiui, jis nepasikartos. Kalbant apie jėgų atgavimą po operacijos ir gydymo kurso, svarbu atkreipti dėmesį į mitybą, fizinį judrumą. Išsekęs organizmas turi gauti pakankamai reikalingų medžiagų. Užsienyje jau daugelį metų šiuo tikslu kartu su tradiciniu gydymu taikoma alternatyvioji medicina, fitoterapija bei sisteminė enzimų terapija. Apmaudu, kad Lietuvoje tai vis dar nėra įteisinta, netaikoma integracinė onkologija, to nemokomi ir medikai“, – sako fitoterapeutas.

Mediko teigimu, tam, kad žmogus iš tiesų pasveiktų ir įveikęs vėžį galėtų gerai jaustis, nepakanka vien operacijos, chemoterapijos kurso ar kitų mūsų šalyje daugelį metų taikomų gydymo metodikų. Tam reikalingas integracinis gydymas, kuris ne tik ženkliai pagerina išgyvenamumo rodiklius, bet ir užkerta kelią ligos atsinaujinimui.

Daugiau info: www.enzimuterapija.lt

Gamintojas: MUCOS Emulsionsgesellschaft mbH, Malvenweg 2, D – 82538 Geretsried, Vokietija. Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą. Mucos Pharma atstovas Lietuvoje, Verslo centras “1000”, Taikos pr. 88A, Kaunas LT-51501, tel. +370 615 64849.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius